Conectează-te cu noi

....

Administraţie

Salariații Primăriei Municipiului Dej intră mâine în GREVĂ. De ce sunt nemulțumiți

Publicat acum

pe

....

Greva primaria dej

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) anunță că angajații din administrația publică locală vor intra mâine în grevă generală – întâi timp de o oră, la începutul programului de lucru, apoi pe termen nelimitat, dacă revendicările lor nu sunt soluționate.

....

La acest protest aderă și membrii Sindicatului Edilica din cadrul Primăriei Municipiului Dej. Potrivit liderului de sindicat, Horațiu Iosip, 250 de angajați din cadrul Primăriei Dej își vor întrerupe mâine, 5 iunie 2016, între orele 8:00 – 9:00, activitatea.

Potrivit unui comunicat de presă al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), angajații din primării și consilii județene se consideră discriminați în raport cu cei din administrația centrală, care, spun ei, au beneficiat de creșteri salariale de până la 70%.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – reprezentativă la nivel naţional pentru sectorul ,,Administraţie publică” – a înaintat Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (prin Adresa nr. 36/13.06.2016, înregistrată la MMFPSPV cu nr. 1824/13.06.2016) notificarea privind declanşarea conflictului de muncă la nivelul sectorului de activitate pe care îl reprezentăm, că urmare a refuzului Guvernului României de a soluţiona revendicările salariaţilor din primăriile şi consiliile judeţene.

Prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, personalul care îşi desfăşoară activitatea în consiliile judeţene şi primăriile de pe întreg teritoriul ţării a fost vădit discriminat în raport cu angajaţii din administraţia centrală (care au beneficiat de creşteri salariale de până la 70%)”, potrivit unui comunicat de presă al sindicatului.

Constatând dezinteresul manifestat de către reprezentanţii Guvernului României faţă de problemele majore cu care se confruntă salariaţii din acest sector de activitate şi faţă de situaţia disperată în care se află aceştia ca urmare a faptului că sunt şi rămân cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar,
FNSA a declanşat conflictul colectiv de muncă la nivel naţional”, se mai arată în documentul citat.

Sindicaliștii din Administrația Publică Locală vor organiza următoarele forme de protest:

– GREVĂ GENERALĂ de o ora în dată de 05.07.2016;
– GREVĂ GENERALĂ de o zi în dată de 12.07.2016;
– GREVĂ GENERALĂ pe termen nelimitat începând cu dată de 19.07.2016.

Revendicările acestora sunt:

1. Acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală – acolo unde resursele bugetare permit acest lucru. Prin această modificare legislativă se elimina discriminările că din acelaşi buget local al unei instituţii, unii salariaţi primesc acest drept iar alţii nu.

2. Acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii din administraţia publică locală.

3. Ţinând cont de faptul că salariile funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală sunt mai mici decât cele din administraţia publică centrală, majoritatea angajaţilor din administraţia publică locală având venituri salariale brute apropiate că valoare sau chiar egale cu salariul minim brut pe economie (1.250 lei de la 01 mai 2016), solicităm majorarea salariilor de baza ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală cu 25 %.

4. Eliminarea în totalitate a Art 32 (4) din OUG nr. 20/2016.

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER