Conectează-te cu noi

Naţional

Salariile personalului nedidactic se vor majora

Publicat acum

pe

....

Liderii sindicatelor din Educaţie au declarat astăzi, după o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu, că Executivul va aproba joi o ordonanţă de urgenţă pentru a majora salariile personalului nedidactic, prin acordarea sporului de vechime, cu aproximativ 20%, începând cu 1 februarie 2017, conform Mediafax.

....

Ceea ce am convenit cu prim-ministrul a fost să se dea o ordonanţă de urgenţă, mâine, astfel încât să se reglementeze începând cu data de 1 februarie această problemă. Concret, este vorba de o majorare salarială de la 1 februarie spre 20%, prin acordarea sporului de vechime, pentru personalul nedidactic”, a declarat liderul FSLI, Simion Hăncescu.

Potrivit acestuia, de această măsură vor beneficia 53.000 de oameni şi că fondurile necesare sunt cuprinse deja în bugetul de stat pe anul în curs, acestea ajungând la circa 90 de milioane de lei.

S-a interpreta la un moment dat că ar beneficia de prevederile OUG 2/2017, lucru care nu s-a concretizat şi trebuia să găsim o soluţie. În momentul în care a apărut OUG 2/2017, au fost voci din Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei care au spus că se încadrează şi personalul nedidactic pe această ordonanţă, dar realitatea a demonstrat că lucrurile stau altfel”, a adăugat Hăncescu, potrivit sursei citate.

La rândul său, Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret”, a afirmat că o altă temă a discuţiei cu premierul Sorin Grindeanu a reprezentat-o situaţia sporurilor acordate profesorilor.

Există disponibilitate în momentul de faţă de a rezolva acest neajuns (sporuri acordate salariul majorat – n.r.). În momentul de faţă există disponibilitate pentru rezolvarea problemei sporurilor şi identificarea resurselor financiare pentru intrarea în normalitate”, a precizat Nistor.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER