Conectează-te cu noi

Naţional

Salariile poliţiştilor vor creşte cu 10%, iar cele ale personalului civil, cu 15%

Publicat acum

pe

....

Salariile poliţiştilor vor fi majorate cu 10%, iar cele ale personalului civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cu 15%, după ce Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri, Ordonanţa de Urgenţă privind veniturile bugetarilor, arată Ministerul Muncii, conform Mediafax.

....

Ordonanţa de Urgenţă adoptată vineri în şedinţa de Guvern prevede majorarea cu 10% a salariului brut al poliţiştilor. În acelaşi act normativ aprobat este prevăzută şi creşterea cu 15 procente a salariului brut al personalului civil din instituţiile publice de apărarte, ordine publică şi securitate naţională, aici nefiind inclus personalul civil din Ministerul Apărării Naţionale şi instituţiile aflate în subordinea sa.

Prin acest document se urmăreşte eliminarea discrepanţelor şi în ceea ce priveşte stabilirea salariilor lunare ale poliţiştilor şi personalului civil din Ministerul Afacerilor Interne şi unităţile/instituţiile/structurile aflate în subordinea sa, precum şi ale personalului civil din instituţiile publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, care nu au beneficiat de aplicarea majorărilor prevăzute de Legii nr. 152/2017”, informează Ministerul Muncii, printr-un comunicat.

Aceasta nu este singura majorare a veniturilor de care cei din Ministerul Afacerilor Interne au avut parte anul acesta, peste 100.000 de angajaţi beneficiind de ele, iar suma totală este de aproximativ 290 milioane de lei, arată Ministerul Muncii.

Potrivit sursei citate, în 2017, personalul a obţinut următoarele beneficii: includerea în salariu sau în soldă a diferenţei de 50% din cuantumul sumei compensatorii aferente salariului de merit, în plată la nivelul anului 2009, de sporurile şi indemnizaţiile acordate proporţional cu timpul lucrat sau acordate în caz de risc sau suprasolicitare neuropsihică. Pe lângă acestea, începând cu 1 iulie, au fost introduse norme care le permite poliţiştilor cu grad didactic sau care fac parte din cadrul personalului medico-sanitar să opteze pentru salariile stabilite pentru familiile ocupaţionale din învăţământ sau sănătate.

 

Sursa – Mediafax.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER