Conectează-te cu noi

Social-Cultură

”Săptămâna scriitorilor dejeni” la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Dej

Publicat acum

pe

”La început a fost cuvântul…” spunea Sfântul Evanghelist Ioan. De-a lungul timpului, arta de a stăpâni tainele cuvintelor a facilitat evoluția comunităților și a conturat tezaurul cultural care asigură identitatea etnică a acestora, de la locuitorii unui cătun izolat, la marile popoare ale bătrânului continent.

Cartea este un depozitar al celor mai valoroase forme de manifestare ale creativității oamenilor, iar slujitorii cărții, sunt repere valoroase pentru mințile tinere, aflate în formare. Pornind de la aceste considerente, Biblioteca Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu”, prin intermediul doamnei bibliotecar Iulia Corina Trifu, a demarat o campanie de promovare a lecturii și de încurajare a dezvoltării personale a tinerilor elevi, propunând organizarea unei serii de întâlniri între autori dejeni și elevi din clasele a VII-a și a VIII-a.

În cadrul unor ateliere de lucru moderate de un profesor, autorii se vor întâlni cu elevii, le vor vorbi despre publicațiile lor, vor exemplifica felul în care se promovează publicului larg o carte, ce se poate relata într-o recenzie a cărții și alte aspecte legate de parcursul unui material spre raftul bibliotecii. Printre invitați se numără: domnul doctor în economie Radu Gavrilă, președintele Asociației ASTRA, Despărțământul Dej, domnul Constantin Albinetz, directorul Muzeului Municipal Dej, autor de publicații cu caracter istoric, domnul profesor Gheorghe Giurgiu, fost director al Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu”, autor de romane memorialistice, doamna Raveca Vlașin, autoare a unor volume de poezie, doamna profesor Elena Ciura, autoare a unor volume de poezie, tânărul Toni Chira, fost elev al școlii noastre, poet și alți autori, jurnaliști sau editori: Adriana Szilagyi, Diana Rafa, Aida Galu, Armanda Stroia, Magdalena Vaida.

Întâlnirile elevilor cu scriitorii vor contribui la consolidarea competențelor cheie de comunicare, la stabilirea conexiunilor transversale între discipline școare și aspecte ale evenimentelor cotidiene precum și la dezvoltarea orizontului intelectual al subiecților cuprinși în grupul țintă.

sursă: comunicat de presă Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Dej

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER