Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Se anunță proteste la Penitenciarul Gherla și Penitenciarul Spital Dej

Publicat acum

pe

....

Penitenciarul Gherla (2)

Sindicatul Omnia din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) susţine că ministrul Justiţiei a anulat o vizită la Penitenciarul Gherla după ce lucrătorii din penitenciare au anunţat calendarul protestelor, potrivit Mediafax.

....

Ministrul justişiei, Raluca Prună, a informat Administraţia Naţională a Penitenciarelor referitor la posibila contramandare a vizitei anunţate la Penitenciarul Gherla, ca reacţie la protestele anunţate de către angajaţii penitenciarului. Aceleaşi surse din justiţie informează că este foarte posibil ca, în aceste condiţii, să fie contramandată şi vizita ambasadorului Norvegiei în România. Chiar şi în aceste condiţii se pare că ministrul justiţiei preferă să se ascundă şi să evite întâlnirea cu angajaţii penitenciarelor, aşa cum face cu reprezentanţii magistraţilor„, se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Omnia din cadrul ANP.

Pe de altă parte, surse din cadrul Ministrului Justiţiei susţin că evenimentul încă se regăseşte pe agenda ministrului.

Este vorba despre inaugurarea unui centru terapeutic pentru femei în cadrul Penitenciarului Gherla, finanţat printr-o subvenţie acordată de Norvegia în valoare de 1.232.437 euro. Centrul este construit după un model norvegian, având o coapacitate de cazare de 60 de locuri pentru desfăşurarea activităţilor terapeutice.

Sindicaliştii au anunţat şi calendarul pichetării penitenciarelor, aceştia fiind nemulţumiţi de condiţiile de lucru din închisori, numărul mare de ore suplimentare şi discriminarile salariale.

Luni, 26 septembrie vor protesta angajaţii de la penitenciarele Gherla, Craiova, Poarta Albă, Giurgiu şi Codlea, joi, 29 septembrie cei de la Târgu Jiu, Vaslui, Drobeta Turnu Severin, Bucureşti, Barcea Mare iar pe 4 octombrie cei de la Bucureşti, Focşani, Tichileşti, Baia-Mare şi Aiud. Joi, 6 octombrie vor protesta lucrătorii de la închisorile Târgşor, Bistriţa, Miercurea-Ciuc, Oradea, Colibaşi. În continuare, pe 11 octombrie, se vor alătura protestului cei care lucrează la penitenciarele Timişoara, Târgu-Mureş, Brăila, Mărgineni, Târgu-Ocna iar la data de 13 octombrie cei de la Ploieşti, Iaşi, Galaţi, Craiova, Buziaş. Marţi, 20 octombrie, vor protesta angajaţii de la Tulcea, Satu Mare, Slobozia, Spital Dej, Bacău şi joi, 22 octombrie, cei de la penitenciarele Arad, Găeşti, Botoşani.

Sindicatele ameninţă directorii penitenciarelor cu plângeri penale pentru abuz în serviciu, daca aceştia nu vor asigura plata integrală a salariilor conform OUG 20/2016, şi solicită demisia ministrului Justiţiei„, se mai arată în comunicatul de presă.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, nu a participat nici la şedinţa de luni a Consiliului Superior al Magistraturii, în care s-a discutat despre solicitările cuprinse în Memorandumul privind justiţia, adoptat de 101 instanţe şi 28 de parchete. La şedinţa consiliului au mers şi reprezentanţi ai asociaţiilor de magistraţi. O parte dintre semnatarii memoranumului a solicitat şi demisia ministrului Justiţiei.

Ministerul Justiţiei: Nu am contramandat vizita la Penitenciarul Gherla

Reprezentanţii Ministerului Justiţiei au declarat pentru MEDIAFAX că Raluca Prună va merge la Penitenciarul Gherla, precizările venind în contextul în care un sindicat din cadrul ANP susţinea că există informaţii potrivit cărora vizita ar fi fost contramandată din cauza protestelor anunţate.

Biroul de presă al Ministerului Justiţiei a declarat pentru MEDIAFAX că vizita prevăzută pentru începutul săptămânii următoare la Penitenciarul Gherla, cu ocazia inaugurării unui centru terapeutic pentru femei, va avea loc aşa cum a fost prevăzut.

 

Sursa – Mediafax

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER