Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Sărbătoare în comunitatea parohială din Chiuiești – VIDEO

Publicat acum

pe

parohie chiuiesti

Mitropolitul Clujului s-a aflat în duminica a 3-a din Postul Mare, numită și Duminica Sfintei Cruci, în parohia Chiuiești din protopopiatul Dej, unde a săvârșit Sfânta Liturghie și a binecuvântat comunitatea de credicioși.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, iar după citirea Evangheliei a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța Sfintei Cruci.

La final, ierarhul a binecuvântat casa parohială, renovată în întregime și i-a acordat părintelui paroh Emanuel Albu, rangul de iconom, scrie radiorenasterea. De asemenea, pentru activitatea depusă în slujba bisericii, Înaltpreasfințitul Andrei a acordat diplome de aleasă cinstire mai multor persoane.

Biserica din comuna Chiuiești, județul Cluj, cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, a fost construita între anii 1991 – 1998, cu ajutorul și prin jertfelnicia bunilor credincioși locali și sub directa îndrumare și supraveghere a preotului Paroh Roșca Ioan. Biserica a fost înfrumusețată cu haina picturii bisericești, în tehnica fresco, de către pictorii Istrate Vasile, din Galați și Bumbu Constantin, din Cășeiu. Lucrările de pictură s-au realizat între anii 1993-1998, cu ajutorul și prin jertfa credincioșilor parohiei.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER