Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, marcată și în acest an la Dej – FOTO

Publicat acum

pe

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni DEJ (1)

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni a fost marcată și în acest an la Dej. Sute de maghiari dejeni au mers în marș până la monumentul ”Leu” de pe strada Țibleșului.

Pentru a marca Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, ieri, Centrul Cultural Arta din Dej a găzduit un spectacolul artistic, pe scenă având loc mai multe momente artistice (poezie, dans, teatru) susținute de elevii de la clasele în limba maghiară ale școlilor dejene.

Astăzi, în jurul orelor prânzului, maghiarii dejeni au pornit în marș la monumentul ”Leu” de pe strada Țibleșului – ridicat în memoria celor căzuţi în bătălia care a avut loc pe teritoriul oraşului, în 24 noiembrie 1848, între revoluţionarii maghiari şi armata imperială austro-ungară.

De la eveniment nu au lipsit oficialitățile locale, în frunte cu primarul Morar Costan și viceprimarul Aurelian Mureșan. Totodată, consilieri locali, reprezentanţi ai cultelor romano catolic şi reformat, reprezentanţii filialelor locale ale partidelor politice, precum şi numeroşi invitaţi s-au aflat astăzi la monumentul ”Leu” pentru a marca, alături de comunitatea maghiară din Dej, acest eveniment.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO de pe pagina de facebook Dej24.ro.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER