Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Școală din Dej, locul III la faza națională a concursului „Made for Europe”. S-a lăsat cu o bursă de merit – FOTO

Publicat acum

pe

Scoala Gimnaziala Avram Iancu Dej concurs  Made for Europe (4)

În perioada 21-22 aprilie a avut loc a X-a ediție a Concursului „Made for Europe”, faza națională, concurs organizat de Ministerul Educației Naționale, prin intermediul Inspectoratului Școlar  Județean Satu Mare.

Gazda acestui eveniment a fost Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”. Concursul a avut ca scop valorizarea şi promovarea experienţelor pozitive în derularea proiectelor finanţate prin programe europene, stimulând creativitatea, inovaţia, spiritul de competiţie.

La această competiție consacrată în domeniul proiectelor europene au participat peste 100 de elevi, din toată țara, care au promovat produsele finale ale proiectelor pe care școlile participante le-au derulat prin finanțare din programe europene.

Paula Moț, eleva în clasa a VI-a a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Dej a prezentat viziunea și rezultatele proiectului-pilot de utilizare a tabletelor în clasă, dar și „Ghidul metodic de integrare a aplicațiilor digitale în scenariul didactic”, produs final al proiectului finanțat prin fonduri europene „Developing International Dimension and Digital Learning”. Totodată, eleva are dreptul de a beneficia anul școlar viitor de o bursă de performanță pe toată perioada anului școlar, datorită faptului că a obținut premiu III la „Made for Europe”, concurs care se găsește la capitolul XVII, poziția 13, în calendarul concursurilor naționale finanțate de M.E.N.C.S.

Rezultatul obținut (locul al III-lea) încununează de fapt, munca în echipă a mai multor elevi (Oana Repede, Codorean Luca, elevi ai clasei a VI-a B) și a colaborării strânse cu profesorii din echipa de proiect. De altfel, delegația clujeană a fost la înălțime, înregistrând rezultate remarcabile: două premii I, respectiv două premii III.

În plus, proiectul școlii dejene a fost apreciat la nivel național, fiind una dintre cele patru instituții din domeniul preuniversitar selectată ca exemplu de bună practică datorită impactului pozitiv în comunitate și a rezultatelor obținute prin activitățile derulate în cadul conferinței de valorizare „Învață și dă mai departe – Comunitate E+”. Aceasta a fost organizată de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale ANPCDEFP și s-a desfășurat în luna noiembrie la București. La eveniment au participat reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale, ai ARACIP, reprezentanţi ai Președinției, ai Comisiei Europene, dar și alte de organizaţii şi instituţii care sunt implicate în domeniul învăţământului: inspectorate şcolare judeţene, şcoli, universităţi, organizaţii non-guvernamentale, consilii judeţene, formatori sau alte tipuri de instituţii publice.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER