Conectează-te cu noi

....

Naţional

Se anunță proteste la CFR, dacă până pe 20 aprilie nu se va aproba creșterea salariilor cu 25%

Publicat acum

pe

....

Angajaţii de la căile ferate aşteaptă până în 20 aprilie aprobarea creşterii salariale cu 25 la sută, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla îşi rezervă dreptul să declanşeze acţiuni de protest, a declarat, la sfârșitul lunii martie, preşedintele Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial (FNFMC), Grigore Mare, potrivit news.ro.

....

Am avut o întâlnire cu ministrul Transporturilor şi i-am cerut creşteri salariale cu 25 la sută, departajare în coeficientul de ierarhizare în funcţie de volumul de muncă şi de activitate. De asemenea, am cerut ca atunci când se fac majorări ale salariului minim pe economie să meargă pe toată grila. Am cerut, de asemenea, condiţii mai bune de muncă, investiţii, pentru că nu s-au mai făcut de 27 de ani, atragerea fondurilor europene, material rulant, locomotive”, a spus liderul FNFMC, Grigore Mare, conform sursei citate.

El a atras atenţia că, după ce Guvernul a decis ca studenţii să călătorească gratuit, a crescut afluxul de călători şi există riscul să nu fie destule vagoane pentru a face faţă transportului. De asemenea, la case vor fi cozi imense, a mai avertizat Mare.

Dacă negocierile vor eşua, suntem pregătiţi să declanşăm acţiuni de protest cu oprirea lucrului, respectând cadrul legal”, a mai spus preşedintele FNFMC.

La rândul său, liderul Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a spus că va avea o întâlnire cu miniştrii Finanţelor şi Economiei pentru a discuta problemele salariaţilor CFR, după ce a avut o întrevedere cu premierul Sorin Grindeanu, pe aceeaşi temă.

Costin a arătat că, dacă nu vor fi respectate cererile sindicaliştilor, BNS va susţine demersurile FNFMC. El a precizat că sindicaliştii aşteaptă termenul de 30 de zile promis de ministrul Transporturilor pentru obţinerea majorărilor salariale, adică până pe 20 aprilie.

 

Sursa – News.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER