Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Se apropie Noaptea Muzeelor. Publicul Muzeului Municipal Dej, nevoit să stea acasă

Publicat acum

pe

Noaptea Muzeelor 2015

În acest an, cu ocazia evenimentului „Noaptea Muzeelor 2016”, dejenii vor fi nevoiți să stea acasă. Noul sediu al Muzeului Municipal Dej nu este gata. 

Dejenii ar fi putut admira expoziția „Comemorând Marele Război. 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial (1916-2016)” pregătită de organizatori pentru „Noaptea Muzeelor 2016”. Toate bune și frumoase numai că noul sediu al Muzeului Municipal Dej, situat vizavi de Primăria Municipiului Dej, este încă în reabilitare. Expoziția ar fi cuprins diferite mărturii referitoare la Primul Război Mondial, dar și obiecte din respectiva perioadă. Din păcate, în acest an, exponatele vor rămâne în depozitele muzeului.

„Noaptea Muzeelor” va avea loc pe data de 21 mai, iar accesul în muzeele partenere din țară va fi gratuit, la fel ca în anii precedenți. Cei care aleg să își petreacă noaptea în muzeele din țară trebuie să știe că acestea vor fi deschise publicului până după miezul nopții.

Anul acesta, de „Noaptea Muzeelor 2016”, am pregătit un program frumos. Era vorba despre o expoziție legată de Primul Război Mondial. Pentru că anul acesta se împlinesc 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, în colaborare cu Muzeul Național Militar de la București și cu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca, am organizat special această expoziție. Deocamdată, exponatele se află în depozitul muzeului, iar din motive tehnice, care țin de schimbarea tâmplăriei la noua locație a muzeului, „Noaptea Muzeelor” nu se va ține anul acesta la Dej. Abia de două zile au fost puse geamurile, urmează să se facă reparațiile în jurul acestora și să deschidem expoziția imediat după ce reparațiile și curățenia vor fi făcute. Îmi pare rău pentru publicul Muzeului Municipal Dej, nu o să-i dezamăgim, iar expoziția legată de Primul Război Mondial va fi deschisă în scurt timp, în cel mai rău caz, la Muzeul Militar”, a declarat pentru Dej24.ro prof. Constantin Albinetz, directorul Muzeului Municipal Dej.

Potrivit organizatorilor, expoziția ar fi avut un impact deosebit în rândul dejenilor, mai ales că din oraș și din împrejurimi au plecat pe front numeroași miltari recrutați în cadrul Regimentului 34 sau în alte unități militare.

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER