Conectează-te cu noi

Naţional

Şedinţă la Ministerul Mediului după cazul ursului rănit care a agonizat 18 ore pe şosea

Publicat acum

pe

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a convocat, luni, o şedinţă la Ministerul Mediului, după cazul care a avut loc în Harghita, când un urs rănit în accident a fost lăsat să agonizeze 18 ore pe carosabil. Este luată în calcul modificarea HG 94/2004 privind comitetul pentru situaţii de urgenţă.

La şedinţa convocată pentru ora 11.00 la sediul Ministerului Mediului au fost chemaţi să participe toţi cei implicaţi în cazul ursului rănit între localităţile Praid şi Sovata, din Harghita.

Este vorba despre reprezentanţi din Ministerul Mediului, dar şi de reprezentanţi ai Fondurilor de vânătoare.

Costel Alexe a anunţat că va fi discutată modificarea Hotărârii de Guvern 94/2014.

Am convocat pe toţi cei implicaţi în această problematică a urşilor, pentru a vedea cum modificăm şi hotărârea de guvern 94/2014 privind acest comitet al situaţiilor de urgenţă. Este inadmisibil, cu prefect, cu reprezentanţi ai Jandarmeriei, ai celor din ministerul Mediului, DSV, să ajungem să se uite unul la altul, pasând responsabilitatea de la unul la celălalt, pentru ca în ceasul al 12-lea să ajungă documentaţia la Ministerul Mediului şi ministrul să ia decizia de avizare a acelei proceduri de recoltare”, a spus Alexe.

În acest caz, ministrul de Interne, Marcel Vela a anunţat că a început procedura de demitere a prefectului judeţului Harghita, şeful Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru modul defectuos în care a intervenit în cazul ursului.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER