Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Şeful CJ Cluj, Alin Tișe, acuzat că îşi numeşte avocatul care l-a reprezentat în divorţ în CA al Aeroportului

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, este acuzat de sindicaliştii Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj că vrea să schimbe ilegal Consiliul de Administraţie şi să numească un avocat, ca membru, care l-a reprezentat în procesul de divorţ. Proiectul a fost retras joi din şedinţă, scrie Mediafax.

Reprezentanţii Sindicatului independent din cadrul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj au declarat, joi, în şedinţa Consiliului Judeţean Cluj că indemnizaţia membrilor CA propuşi este de 1.800 de lei brut.

Consiliul Judeţean Cluj avea, joi, pe ordinea de zi proiectul de schimbare a Consiliului de Administraţie (CA) al Aeroportului Internaţional <>. Se pare că dl. Tişe nu a avut bani să îşi plătească avocatul angajat să îl reprezinte în procesul său de divorţ, Mihai Lăpuşan, prin urmare a găsit oportună numirea dânsului, cu remuneraţie fixă, după buget, de 1800 de lei brut, în CA la Aeroport. În plus, o a doua nominalizare este tatăl unei foste angajate la cabinetul de avocaţi al lui Lăpuşan, care a demisionat cu o zi înainte de şedinţa Consiliului Judeţean Cluj. Este un conflict clar de interese”, au spus sursele citate.

Directorul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat, la rândul său, că nu sunt motive întemeiate pentru schimbarea CA de la aeroport, nefiind întrunite condiţiile legale.

Avem un plan coerent de dezvoltare astfel încât nu existau motive pentru demiterea Consiliului de Administraţie al Aeroportului. Sub conducerea celor patru membri, s-a înregistrat o creştere a traficului de pasageri cu peste 50%, dar şi un profit consistent. Cel mai vechi membru al CA este în funcţie din 2004 când aveam un trafic de 70.000 de pasageri, iar acum am ajuns la aproape 3 milioane”, a spus Ciceo.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a declarat că revocarea mandatelor membrilor CA se impune din cauza încălcării obligaţiilor contractuale, în condiţiile în care s-au solicitat acestora informaţii privind plata de către Aeroport a 24 de amenzi contravenţionale aplicate de către ANRMAP în legătură cu procedurile de achiziţii publice aferente pistei de 3.500 de metri şi a unei parcări, în cuantum total de 400.000 lei, dar aceştia nu au comunicat informaţiile solicitate şi nici nu au fost luate măsuri în vederea recuperării prejudiciilor.

Aveam motive suficiente să fie revocaţi membri ai CA de la aeroport. Vroiam să numim membri provizorii la aeroport, este dreptul CJ Cluj. Situaţia este foarte gravă, se blochează activitatea CJ Cluj din cauza celor peste 30 de plângeri făcute de cei de la aeroport. Aeroportul este condus de o persoană inculpată, directorul David Ciceo, căruia îi cer public să demisioneze de urgenţă. Este imoral ca o persoană acuzată de luare de mită şi trimisă în judecată să conducă aeroportul. Asta este o vulnerabilitate a aeroportului”, a spus Tişe.

În ceea ce priveşte numirea noilor membri în CA la aeroport, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a subliniat că are încredere în persoanele propuse, fiecare fiind specialist pe domeniu.

Este pentru prima dată când propunem în CA la aeroport specialişti, care sunt competenţi. Un avocat este specialist pe juridic, a doua persoană este economistă, a lucrat la antifraudă, iar a treia a fost comandor, specialist în aviaţie, care a condus aeroporturi. Eu mi-am plătit avocatul la divorţ, nu el pe mine, nu este niciun conflict de interese. Dacă ar fi mâine alt avocat, ar fi votat?”, a spus Alin Tişe.

Proiectul de hotărâre privind schimbarea Consiliului de Administraţie al aeroportului clujean a fost retras, joi, de vicepreşedintele CJ Cluj, Marius Mânzat, cel care l-a iniţiat, deoarece Comisia 4, de Patrimoniu, a deliberativului judeţean, nu a dat niciun fel de aviz, negativ sau pozitiv, astfel că nu putea fi supus votului în plen.

Proiectul va fi repus pe ordinea de zi a unei şedinţe viitoare a Consiliului Judeţean Cluj.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER