Politic
Seminar despre comunicarea verbală și nonverbală, la Dej – FOTO
Publicat acum
9 anipe
Organizația Femeilor Social Democrate (OFSD) Dej și psihologul Lucian Rogozan au organizat un curs/seminar având ca temă “Comunicarea verbală și nonverbală”, desfășurat la un restaurant din municipiu.
La evenimentul care a avut loc sâmbătă, la un restaurant din Dej, au participat: deputatul Itu Cornel, președintele OFSD Dej Teodora Muncelean, vicepreședintele OFSD Cluj Ioana Costin, vicepreședintele OFSD Dej Rus Claudia, vicepreședintele OFSD Dej Tămaș Monica, numeroase membre ale social-democratelor, precum și cadre didactice și medicale, juriști, lucrători în domeniul social sau persoane care lucrează cu publicul.
Subiectele dezbătute au fost: Emoțiile și rolul lor; Rolul psihologului; Canale de analiză a comunicării (expresiile faciale, conținutul verbal, limbajul corpului, stilul verbal, voce); Generalizarea; Voința și imaginația; Rigiditate versus flexibilitate; Presiunea externă; Manifestarea ego-ului; Umbra – Carl Gustav Jung; Proxemica; Paralimbaj-descarcarea emoțională; Atingeri; Cinesica; UP& DOWN; Frecvențele creierului; Percepția timpului; Protecția asupra informațiilor negative; Fixarea obiectivelor; Crearea cadrului; Exerciții applicative; Aplicații demonstrative.
“Sunt incantat de reactia publicului dejean la prezentarea avantajelor pe care le are psihologia, rolul psihologiei in viata de zi cu zi, pe plan profesional, social, familial, si modul in care ne poate imbunatati viata si ne ajuta sa ne adaptam la situatiile care se ivesc. Faptul ca s-a discutat liber, concis, intrebarile puse in sala au fost la obiect si au creat o atmosfera placuta si deschisa.
Ma bucur ca am gasit o deschidere spre aceasta latura, ne ajuta sa ne cunoastem mai bine, sa interactionam, sa ne imbunatatim comunicarea si ajungem la performantele dorite. Este o explorare a sinelui si ajungem implicit la comunicarea cu cei din jur. Prin aceste prezentari, doresc sa prezint si rolul psihologului, avantajele pe care le are oricine apeland la psihologie prin diverse ateliere de autocunoastere sau consiliere.
Capitolul de comunicare verbala si non-verbala este vast. In aceasta prezentare m-am coformat cerintelor din sala interactionand in mod constant cu participantii si lasand libertatea de a alege urmatorul subiect.
Procesul de cunoastere este in continua formare, si invatam pe tot parcursul vietii. Sa nu uitam de timpul pe care il acordam in viata (ma refer la organizare), si efectul pe care il are in sanatate, atat pe plan fizic cat si pe plan psihic. Fiecare om are un sistem de valori, si, conform abordarii umaniste, observam ceea ce este mai bun in om. Daca exista deschiderea spre ateliere similare sau orice proiecte care sa aiba legatura cu psihologia, din punctul meu de vedere, incurajez si vin cu mare drag in intampinare fiindca m-am simtit extrem de bine si s-a creeat o atmosfera placuta”, a declarat psihologul Lucian Rogozan.
foto: OFSD Dej