Conectează-te cu noi

Politic

Senatorul PMP Cristian Lungu: ”Aștept de 48 de ore ca jurnaliștii Goțiu și Ungureanu să se delimiteze de Caramitru”

Publicat acum

pe

loading...

Andrei Caramitru, fost consilier al liderului USR Dan Barna, numit recent în comisia ce va elabora programul de guvernare al USR-PLUS, a lansat, luni dimineață, pe pagina sa de Facebook atacuri nominale la adresa unor jurnaliști care i-au cerut să își explice sursele de venit.

”Astfel, jurnalista Sidonia Bogdan a fost catalogată drept „mizerie în forma umană”, „coprofag”, „nimeni frustrat”, pentru că a îndrăznit să-i solicite lui Andrei Caramitru să comunice public de unde provin banii săi. Mai exact i-a cerut punctual să spună dacă firmele pe care le conduce au avut contracte cu statul, în special cu TNB, unde tatăl lui este director.

La 48 de ore de la acest incident, colegii de partid ai lui Caramitru de la Cluj, senatorul USR Mihai Goțiu și deputatul USR Emanuel Ungureanu, tac mâlc și nu s-au delimitat încă de acest hidos atac la libertatea presei de a pune orice fel de întrebări, oricui și cu atât mai mult unui politician”, transmite PMP Cluj. 

Președintele PMP Cluj, senatorul Vasile-Cristian Lungu a comentat incidentul:

„Andrei Caramitru s-a remarcat, în ultimele luni, prin poziții extrem de vehemente. În luna aprilie, el şi-a cerut scuze după ce mai mulți parlamentari USR s-au delimitat de afirmațiile sale în care a făcut referiri extremiste în ce privește Holocaustul. A fost atât de grav ce a afirmat public atunci consilierul lui Dan Barna, încât inclusiv ambasadorul Israelului a reacționat. Ulterior, candidatul la președinție al USR, Dan Barna, a comunicat că Andrei Caramitru nu mai este consilierul său. Însă, imediat după, Caramitru a fost desemnat în comisia USR-PLUS care elaborează programul de guvernare al USR pentru momentul, ipotetic, în care USR se pregătește să guverneze. Deci, delimitarea prezidențiabilului Dan Barna de acest individ cu viziuni de surveillance orwelliene asupra populației, a fost una pur verbală și nu a fost pusă în practică niciodată de USR.  Însă, ce a făcut luni Caramitru m-a consternat. Să lansezi un atac furibund la adresa unor jurnaliști doar pentru că te-au întrebat dacă ai făcut bani din contracte cu statul, este complet inadmisibil. Imaginați-vă cum ar acționa acest personaj al USR într-un rol de ministru, când ar avea putere executivă de a lua decizii cu impact național și imediat asupra populației. Mai mult de atât, ce mă lasă fără răspuns este de ce colegii lui de partid de la Cluj, Goțiu și Ungureanu, foști jurnaliști ei înșiși nu au reacționat în nici un fel să apere dreptul presei de a pune orice fel de întrebări, mai ales dacă aceste întrebări i se pun unui politician”, a declarat Lungu.

”Andrei Caramitru este foarte cunoscut prin jignirile sale în spațiul public, la adresa oricui nu este de acord cu el. Astfel, după ce l-a jignit pe Mihail Neamțu, Biserica Ortodoxă, adversarii politici, Coaliția pentru Familie, a ajuns într-un final și la jurnaliști. Nici până la publicarea acestei știri, Caramitru nu a răspuns la întrebările privind veniturile sale ridicate de jurnalista Sidonia Bogdan”, mai transmite, prin intermediul unui comunicat de presă, PMP Cluj.

Politic

ALEGERI LOCALE 2020. Primarii, aleși în DOUĂ TURURI? Ce spune președintele Iohannis

Publicat acum

pe

loading...

Aflat astăzi în vizită la Bistrița, preşedintele Români Klaus Iohannis a declarat că este pentru alegerea primarilor în două tururi, dar că este nevoie de discuţii politice în Parlament pe această temă.

”Eu sunt clar pentru alegerea primarilor în două tururi. Este evident nevoie de discuţii politice şi la nivel de Parlament, dar dacă ar fi după opţiunea mea, aş merge clar pe două tururi. Aşa este cel mai corect, aşa au comunităţile şansa reală să aleagă pe cel mai bun”, a spus Klaus Iohannis.

Continuă să citești

Politic

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Cea mai ”harnică” secție din Dej + cea mai slabă prezență la vot

Publicat acum

pe

loading...

Ieri s-a desfășurat primul tur al alegerilor prezidențiale, iar la Dej prezența la vot a fost de 48,19%.

La nivelul municipiului Dej, cea mai mare prezență la vot s-a înregistrat la secția numărul 207, la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”, respectiv 56,85%. Acolo au votat, până la ora 21, 896 alegători, dintre care 116 pe liste suplimentare.

La polul opus, cea mai mică prezență la vot – 40,75% – a fost la secția numărul 226, la Grădinița ”Lumea Piticilor”, unde au pus ștampila 584 persoane, dintre care 16 pe liste suplimentare.

Vă reamintim, așa cum Dej24.ro a anunțat ÎN EXCLUSIVITATE, PNL a câștigat alegerile la Dej (vezi cifrele finale AICI) și în aproape toate comunele din zonă (amănunte și clasament AICI).

Citește și:

EXCLUSIV – PNL, aproape 6000 de voturi la Dej! PSD, sub 20%! Vezi REZULTATELE alegerilor prezidențiale
EXCLUSIV – PNL, lider detașat în comunele de lângă Dej. PSD a luat locul doi. TOATE CIFRELE
PREMIERĂ – PNL se impune în Dej la alegerile prezidențiale! VEZI clasamentul
LIVE ALEGERI PREZIDENȚIALE DEJ | Prezența la vot în timp real, evenimente și rezultate

Continuă să citești

Politic

EXCLUSIV – PNL, lider detașat în comunele de lângă Dej. PSD a luat locul doi. TOATE CIFRELE

Publicat acum

pe

loading...

Dej24.ro vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE cum s-au împărțit voturile, ieri, la alegerile prezidențiale, în comunele din zona municipiului Dej.

Publicația noastră a intrat în posesia voturilor obținute de principalii candidați la funcția de președinte al României în comunele din zona municipiului Dej. PNL s-a impus detașat în aproape toate comunele limitrofe, mai puțin Bobâlna – adjudecată de social-democrați – și Unguraș – fief maghiar.

Aceste cifre nu sunt publice, astfel că Dej24.ro le anunță ÎN EXCLUSIVITATE:

CUZDRIOARA: Klaus Iohannis (PNL) – 43,10% (431 voturi), Viorica Dăncilă (PSD) – 20,5% (205 voturi), Dan Barna (USR-PLUS) – 13,2% (132 voturi).

VAD: Klaus Iohanis (PNL) – 58,95% (662 voturi), Vi0rica Dăncilă (PSD) – 18,61% (209 voturi), Dan Barna (USR -PLUS) – 6,77% (76 voturi).

JICHIȘU DE JOS: Klaus Iohannis (PNL) – 42,7% (228 voturi), Viorica Dăncilă (PSD) – 25,28% (135 voturi), Dan Barna (USR-PLUS) – 9,36% (50 voturi).

MICA: Klaus Iohannis (PNL) – 43,48% (630 voturi), Viorica Dăncilă (PSD) – 22,43% (325 voturi), Theodor Paleologu (PMP) – 9,25% (134 voturi).

BOBÂLNA: Viorica Dăncilă (PSD) – 39,42% (257 voturi), Klaus Iohannis (PNL) – 25,00% (163 voturi), Theodor Paleologu (PMP) – 11,35% (74 voturi).

CĂȘEIU: Klaus Iohannis (PNL) – 46,14% (825 voturi), Viorica Dăncilă (PSD) – 19,91% (356 voturi), Dan Barna (USR-PLUS) – 11,41% (204 voturi).

CHIUIEȘTI: Klaus Iohannis (PNL) – 58,74% (588 voturi), Viorica Dăncilă (PSD) – 15,48% (155 voturi), Theodor Paleologu (PMP) – 7,19% (72 voturi).

CÂȚCĂU: Klaus Iohannis (PNL) – 65,03% (770 voturi), Viorica Dăncilă (PSD) – 13,43% (159 voturi), Dan Barna (USR-PLUS) – 7,01% (83 voturi).

MINTIU GHERLII: Klaus Iohannis (PNL) – 53,41% (752 voturi), Viorica Dăncilă (PSD) – 21,95% (309 voturi), Mircea Diaconu – 6,53% (92 voturi).

UNGURAȘ: Kelemen Hunor (UDMR) – 55,94% (551 voturi), Klaus Iohannis (PNL) – 25,08% (247 voturi), Viorica Dăncilă (PSD) – 8,22% (81 voturi).

Citește și:

EXCLUSIV – PNL, aproape 6000 de voturi la Dej! PSD, sub 20%! Vezi REZULTATELE alegerilor prezidențiale
PREMIERĂ – PNL se impune în Dej la alegerile prezidențiale! VEZI clasamentul
LIVE ALEGERI PREZIDENȚIALE DEJ | Prezența la vot în timp real, evenimente și rezultate

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare