Conectează-te cu noi

Politic

Cum este văzut ”divorțul” PSD-ALDE de liderii locali din Dej

Publicat acum

pe

loading...

Conducerea ALDE a decis, luni, ca formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu să iasă de la Guvernare. ALDE și PSD nu s-au înțeles în privința restructurării Guvernului și a unui nou program de Guvernare. Dej24.ro a ”luat pulsul” liderilor politici locali și a aflat cum este perceput ”divorțul” PSD-ALDE de către aceștia.

Dej24.ro i-a contactat pe liderii organizațiilor locale PSD și ALDE – Morar Costan, respectiv Ioan Făt – și a aflat cum văd aceștia ruperea coaliției dintre cele două partide din care fac parte.

”Ieșirea ALDE de la guvernare este o mișcare politică în contextul alegerilor din luna noiembrie a acestui an. Este o decizie care afectează, în mod evident, stabilitatea politică și implicit mersul lucrurilor la nivel național. Vom vedea ce se întâmplă în continuare. Vă pot asigura însă că proiectele municipiului Dej nu vor avea de suferit. Așa cum am făcut și până acum voi gestiona aprobarea și implementarea proiectelor pe fonduri europene în special, dar și guvernamentale, indiferent de fluctuațiile și jocurile politice, a declarat pentru Dej24.ro Morar Costan, președintele interimar al PSD Dej.

”S-a pornit la drum cu un plan de Guvernare destul de bun, probabil că nu a fost cea mai buna guvernare, dar s-au făcut și multe lucruri bune în această perioadă pentru români. Ei bine, în momentul în care deciziile se iau doar dintr-o singură parte, termenul de coaliție dispare. Multe dintre decizii au fost luate de către unii lideri PSD înainte de a se consulta cu partenerii de la ALDE. În fața faptului împlinit poți să accepți situația așa cum este ea, dar nu la nesfârșit. În interiorul ALDE se discută și abia în urma unui vot se iau decizii. La fel s-a hotarât și ieșirea ALDE de la Guvernare: în urma unui vot, după discuții îndelungi cu toți membrii birourilor din filialele județene. Nu a fost o decizie ușoară ieșirea de la Guvernare, dar când nu mai există puncte comune, această coaliție nu își mai are sensul. Poate a fost o decizie greșită, sau poate a fost una bună, timpul va decide.

La nivel de Dej nu a existat o astfel de coaliție întrucât, în acest moment, ALDE Dej nu are reprezentanți în Consiliul Local. Deci la nivel local, nu dezbatem nimic pentru că nu avem nimic de dezbătut. Relația noastră cu PSD ca organizație locală va rămâne la fel cum o avem cu toate organizațiile politice – de diplomație și respect reciproc.

Dat fiind decizia luată, ALDE în aceste momente trebuie să-şi apere interesul politic și demnitatea. Ne vom îndrepta atenția către cetățeni și vom încerca în continuare, chiar dacă suntem în opoziție, să venim cu inițiative care să aducă bunăstare tuturor românilor. Să nu uităm un vechi proverb: ,,esențele tari se țin în sticluțe mici“… Chiar dacă rezultatul de la ultimele alegeri nu a fost cel dorit, a fost un semnal, un semnal de care trebuie să ținem cont. ALDE are suficiente resurse intelectuale și poate să facă mult mai mult pentru România”, a spus pentru Dej24.ro Ioan Făt, președintele ALDE Dej.

Politic

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. AMR o săptămână până la turul II! Iohannis sau Dăncilă?

Publicat acum

pe

loading...

A mai rămas o săptămână până la turul II al alegerilor prezidențiale: Klaus Iohannis (PNL) sau Viorica Dăncilă (PSD)?

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă sunt candidații rămași în cursă, după ce la votul de duminica trecută au obținut cele mai multe voturi din partea alegătorilor. Klaus Iohannis a fost votat de 37,82% dintre alegători, iar Viorica Dăncilă de 22,26%.

Cei doi contracandidați nu vor avea o dezbatere electorală directă, dar s-au confruntat în ultimele zile prin declarații făcute de la distanță, în conferințe de presă.

Campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale se va încheia sâmbătă, 23 noiembrie, ora 7:00.

Votarea în țară are loc duminică, 24 noiembrie 2019, între orele 7:00 și 21:00, cu posibilitatea de prelungire până cel mai târziu la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secției de votare la ora 21:00, precum și pentru cei care se află la rând în afara sediului secției de votare.

Continuă să citești

Politic

ALEGERI LOCALE 2020. Primarii, aleși în DOUĂ TURURI? Ce spune președintele Iohannis

Publicat acum

pe

loading...

Aflat astăzi în vizită la Bistrița, preşedintele Români Klaus Iohannis a declarat că este pentru alegerea primarilor în două tururi, dar că este nevoie de discuţii politice în Parlament pe această temă.

”Eu sunt clar pentru alegerea primarilor în două tururi. Este evident nevoie de discuţii politice şi la nivel de Parlament, dar dacă ar fi după opţiunea mea, aş merge clar pe două tururi. Aşa este cel mai corect, aşa au comunităţile şansa reală să aleagă pe cel mai bun”, a spus Klaus Iohannis.

Continuă să citești

Politic

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Cea mai ”harnică” secție din Dej + cea mai slabă prezență la vot

Publicat acum

pe

loading...

Ieri s-a desfășurat primul tur al alegerilor prezidențiale, iar la Dej prezența la vot a fost de 48,19%.

La nivelul municipiului Dej, cea mai mare prezență la vot s-a înregistrat la secția numărul 207, la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”, respectiv 56,85%. Acolo au votat, până la ora 21, 896 alegători, dintre care 116 pe liste suplimentare.

La polul opus, cea mai mică prezență la vot – 40,75% – a fost la secția numărul 226, la Grădinița ”Lumea Piticilor”, unde au pus ștampila 584 persoane, dintre care 16 pe liste suplimentare.

Vă reamintim, așa cum Dej24.ro a anunțat ÎN EXCLUSIVITATE, PNL a câștigat alegerile la Dej (vezi cifrele finale AICI) și în aproape toate comunele din zonă (amănunte și clasament AICI).

Citește și:

EXCLUSIV – PNL, aproape 6000 de voturi la Dej! PSD, sub 20%! Vezi REZULTATELE alegerilor prezidențiale
EXCLUSIV – PNL, lider detașat în comunele de lângă Dej. PSD a luat locul doi. TOATE CIFRELE
PREMIERĂ – PNL se impune în Dej la alegerile prezidențiale! VEZI clasamentul
LIVE ALEGERI PREZIDENȚIALE DEJ | Prezența la vot în timp real, evenimente și rezultate

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare