Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Șezătoare la Muzeul Municipal Dej, dedicată sărbătorii românești a portului popular

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej, prin Muzeul Municipal Dej, în colaborare cu Școala Populară de Arte “TUDOR JARDA” Cluj-Napoca – instituție subordonată Consiliului Județean Cluj, organizează în data de 23 iunie 2023, în intervalul orar 15:00-19:00, la Muzeul Municipal Dej, evenimentul intitulat ,,Șezătoare la muzeu”.

Dedicat sărbătorii românești a portului popular – Ziua Iei (celebrat anual pe 24 iunie), evenimentul este menit să promoveze obiceiurile și tradițiile românești, poziționând tehnicile de cusut și țesut tradiționale la rang de cinste.

La eveniment vor participa cursanții secţiilor de Țesut-Cusut și Tehnici în Țesut-Cusut împreună cu expert Ioana Mureșan, va avea loc o prezentare de costume populare completată de cântece și obiceiuri românești și totodată se vor organiza câteva ateliere: cusut pentru începători, cusut pentru avansați, țesut mărgele, țesut la război de brâie și bete.

Pe parcursul evenimentului, participanții vor putea viziona și o serie de documentare, precum Drumul cânepii, Povestea cămășii de cânepă, Laurul hainelor, Umbrele nunților uitate.
Participarea la eveniment este gratuită!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER