Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Sfaturile pompierilor pentru cei care merg la Mănăstirea Nicula

Publicat acum

pe

....

Pompieri SMURD Nicula

În perioada 13-15 august, pentru buna desfășurare a manifestărilor religioase cu ocazia Praznicului Crestin Adormirea Maicii Domnului și Hramul Mănăstirii Nicula pompierii, paramedicii voluntari și medicii din cadrul ISU și UPU-SMURD Cluj vor asigura măsurile de prim-ajutor medical si stingere a incendiilor.

....

În perioada minivacantei prilejuita de Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, pompierii salvatori vor fi zilnic la datorie, pentru asigurarea misiunilor specifice orientate spre siguranta cetateanului, bunurilor si mediului.

Premergător au fost desfășurate acțiuni preventive la unitățile de cazare turistincă la unitățile de cult din județ, unde pompierii au verificat respectarea îndeplinirii masurilor pe linia protectiei la incendiu.

Având în vedere numărul mare de participanții din fiecare an de la manifestările religioase ce se vor desfășura la Mănăstirea Nicula, din comuna Fizesul Gherli, vor fi dispuse în proximitate mai multe forte si mijloace pentru stingerea incendiilor si acordarea primului ajutor calificat. Astfel, 16 pompieri, medici, paramedici-pompieri si paramedici voluntari vor deservi Punctul Medical Avansat (cort de prim-ajutor), iar două ambulanțe SMURD (terapie intensivă mobilă și prim-ajutor) si o autospecială de stingere a incendiilor vor asigura interventia la nevoie.

În această saptamâna, inspectorii de prevenire au realizat instruirea personalului clerical si au verificat modul de organizare a apararii împotriva incendiilor la lacasurile de cult unde este asteptat un numar mare de pelerini, pentru identificarea si remedierea potentialelor nereguli privind securitatea la incendiu. Cu prilejul acestor actiuni au fost verificate: asigurarea cailor de evacuare a persoanelor, a cailor de acces a autospecialelor de interventie si exploatarea în conditii de siguranta a instalatiilor electrice.

Urmatoarele reguli de aparare împotriva incendiilor sunt recomandate de catre inspectia de prevenire pentru buna desfasurare a slujbelor religioase ocazionate de aceasta sarbatoare:

— Accesul persoanelor în incinta lacasurilor de cult se va face în limita capacitatii constructiilor respective.

— Pe timpul slujbelor religioase usile de acces/ evacuare vor fi mentinute în pozitie deschisa.

— Utilizarea lumânarilor aprinse în lacasul de cult se va face cu atentie, la distanta de siguranta de persoanele din jur, evitând contactul cu hainele sau parul acestora.

— Parcarea autoturismelor personale în apropierea bisericilor/ mânastirnor se face astfel încât sa nu se blocheze hidrantii de incendiu sau interventia echipajelor serviciilor deurgenta.

În cazul izbucnirii unui incendiuintr-un lacas de cult:

— Pastrati-va calmul si evacuati-va în ordine din cladire. Ajutati copiii si persoanele în vârsta ce necesita sprijin;

— Anuntati evenimentul la numarul unic pentru apeluri de urgenta—112;

— Pentru stingerea incendiului, în faza initiala se utilizeaza mijloacele tehnice de prima interventie din dotarea lacasului de cult—stingatoarele de incendiu.

***

Având în vedere ca numerosi cetateni aleg să-și petreaca timpul liber în mijlocul naturii, la iarbă verde, utilizând surse de foc în spatii deschise, reamintim urmatoarele masuri de prevenire care trebuie respectate pentru a evita situatiile de urgenta:

— Pregatiti focul doar în locurile special amenajate, sub supraveghere permanenta, cât mai îndepartate de vegetatie si în niciun caz pe timp de vânt;

— Înainte de plecare, stingeti focul/ carbunii încinsi cu apa sau pamânt siacoperiti cenusa rezultata cu pamânt;

— Supravegheati copiii si nu lasati la îndemâna acestora chibrituri sau brichete;

— Nu aruncati la întâmplare tigarile si chibriturile aprinse.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER