Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Și-au decontat vouchere de vacanță, deși nu au fost plecați în concediu. Numeroși angajați MAI sunt cercetați

Publicat acum

pe

Numeroși angajați ai MAI din Cluj sunt cercetați pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce și-ar fi decontat în fals vouchere de vacanță.

”Sunt cercetați în calitate de suspecți 118 angajați MAI și o societate comercială din domeniul turismului împreună cu angajații săi. Infracțiunile pentru care se fac cercetări sunt fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune atât în forma autoratului cât și a complicității”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

Conform unor surse, în 2021, angajații MAI au primit de la o agenție de turism banii pentru voucherele de vacanță, deși aceștia nu au fost fizic plecați în concediu.

ACTUALIZARE 1:”Inspectoratul de Poliție Județean Cluj are calitatea de persoană vătămată în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea proprie a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, care vizează infracțiuni de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, cu privire la decontul unor servicii turistice acordate cadrelor Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, conform prevederilor OUG 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene. Cercetările demarate vizează un număr de 60 de efective din cadrul Inspectoratului.

Menționăm, în contextul dat, faptul că la nivelul instituției nu sunt tolerate comportamente sau acțiuni necorespunzătoare, care aduc atingere imaginii acesteia. Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj acordă sprijin anchetei demarate de către unitatea de parchet, în vederea clarificării situației de fapt și deservirii intereselor justiției”, a precizat IPJ Cluj.

ACTUALIZARE 2: ”Vă confirmăm că 34 de angajați din cadrul unității noastre sunt parte într-un dosar penal aflat în instrumentarea  Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, care vizează infracțiuni de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, cu privire la decontul unor servicii turistice, conform prevederilor OUG 90/2017 privind privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene.

Conducerea unității a pus la dispoziție toate datele solicitate, în vederea clarificării situației de fapt și deservirii intereselor justiției. Menționăm că nu tolerăm comportamente sau acțiuni care aduc atingere demnității militare și că în plan intern, a fost recuperat integral prejudiciul de la personalul implicat”, a transmis și Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “Alexandru Vaida Voevod” Cluj.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER