Conectează-te cu noi

Eveniment

Sindicaliști de la Spitalul Penitenciar Dej, prezenți la PROTESTUL de la Penitenciarul Gherla – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Mai mulți sindicaliști de la Spitalul Penitenciar Dej au fost prezenți, astăzi, la protestul de la Penitenciarul Gherla.

Aproximativ 150 de polițiști de penitenciare s-au adunat azi, cu începere de la ora 11, în fața Penitenciarului Gherla pentru a protesta (*vezi la finalul articolului nemulțumirile lor).

Timp de o oră au răsunat fluierele, vuvuzelele și s-a strigat „Demisia!” sau „Ne conduceți prost, n-aveți nici un rost!”. Pe pancarte s-au putut citi mesaje ca „Voi șmecheri la partid, noi fraieri cu Covid”,  „Cîțu pentru un dolar, îngheață și un urs polar”, „PNL partid isteț, se pricepe la îngheț”, „Steliane nu uita, de la noi nu poți fura”, „Voi vreți performanțe, noi adunăm restanțe!”.

La protest au fost prezenți sindicaliști de la Penitenciarul Gherla, Spitalul Penitenciar Dej, Penitenciarul Bistrița, Penitenciarul Baia Mare sau Penitenciarul Bacău. Echipaje de jandarmi, poliție și Poliție Locală au asigurat desfășurarea fără incidente a evenimentului.

video: gherlainfo.ro

Declanșarea protestelor este provocată de lipsa de soluții dar mai ales de reacție a Ministrului justiției care a recepționat în mai multe rânduri, atât direct cat si in scris, problematica, fără a oferi niciun răspuns în termenul asumat, conform unui comunicat al Sindicatului Liber din Penitenciarul Gherla.

„Protestăm pentru ca Poliția Penitenciară este:
1. Singura instituție din structura de apărare națională care nu acorda titlul de specialist de clasa prevăzut de lege.
2. Ultima instituție din structura de apărare națională ca procent de posturi ocupate raportat la posturile prevăzute in norme si in standarde.
3. Prima instituție din Romania care in 2021 poate scădea sub nivelul de 50% de posturi vacante fata de standardele in vigoare, in eventualitatea unui buget subdimensionat.
4. Prima instituție din Romania la numărul de ore suplimentare de munca prestate (peste un milion anual);.
5. Prima instituție din structura de apărare cu risc major de a nu reuși ocuparea in 2021 a posturilor aflate in proceduri de concurs din 2020, din lipsa de buget?
6. Prima instituție din Romania ca vechime a tehnicii din dotare (mijloace auto. armament, mijloace de comunicare, de imobilizare, de control etc).
Revendicări
1. Asigurarea fondurilor necesare pentru ocuparea, in cursul anului 2021, a unui nr. suplimentar de 2000 posturi fata de situația din luna ianuarie 2020.
2. Efectuarea modificărilor normative necesare în vederea acordării titlului de specialist de clasa pentru polițiștii de penitenciare, similar polițiștilor.
3. Respectarea Legii nr 153/2017, respectiv a prevederilor referitoare la aplicarea (etapizata) a actului normativ, pentru anul 2021.
4. Indexarea pensiilor polițiștilor de penitenciare trecuți in rezerva, cel puțin cu valoarea inflației.
5. Acordarea suplimentului de risc COVID-19 pentru personalul implicat în activități generatoare de riscuri pe aceasta linie.
6. Punerea in aplicare a Deciziilor ICCJ nr 51/2019 privind plata corectă a salariului si respectiv nr 65/2020 privind plata corectă a orelor suplimentare.
7. Plata indemnizației de concediu cu sporuri, urmare a sentințelor civile existente precum si a modificărilor legislative intervenite.
8. Îmbunătățirea condițiilor de munca și a dotărilor prin aplicarea prevederilor convenite in Acordul colectiv la nivelul grupului de unități (alocarea bugetului necesar).”

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER