Conectează-te cu noi

Naţional

Sindicaliștii din administrația locală se pregătesc de grevă generală

Publicat acum

pe

Greva primaria dej

Sindicaliștii din administrația locală se pregătesc de grevă generală pe perioadă nedeterminată. Aceștia au notificat deja Guvernul, solicitând respectarea revendicărilor lor.

”Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Locală – SED LEX, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică – PUBLISIND şi Federaţia Sindicatelor Pro Administraţie din România – FSPAR au încheiat un protocol de colaborare pentru organizarea în comun a acţiunilor de protest  în vederea soluţionării revendicărilor salariaţilor din administraţia publică locală, cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sectorul bugetar.

În data de 17.06.2015 a avut loc o întâlnire a Preşedinţilor acestor federaţii, ocazie cu care s-a notificat Guvernul României, solicitând respectarea procedurilor legale privind organizarea concilierii în vederea soluţionării revendicărilor. Acestea fac referire la:

  1. Corelarea prevederilor Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice cu legislaţia specifică funcţiei publice şi legislaţia muncii, punerea în aplicare a acesteia în regim de urgenţă în anul 2015.
  2. Reacordarea drepturilor suspendate (plata orelor suplimentare, premii, salarii de merit) şi a drepturilor abrogate (al -13-lea salariu şi prima de vacanţă).
  3. Dreptul la negociere colectivă.

În cazul în care nu se va ajunge la un acord privind revendicările federaţiilor semnatare, în termenele prevăzute de Legea dialogului social, organizaţiile noastre vor proceda la organizarea şi declanşarea grevei generale pe termen nelimitat în administraţia publică locală din România.

Situaţia disperată în care se află salariaţii din administraţia locală din România, i-a determinat pe mulţi dintre aceştia să ia decizia de a recurge la o formă de protest extremă – greva foamei în faţa Guvernului României”, arată sindicaliștii din întreaga țară.

Citește și: Se anunță o nouă grevă generală la Primăria Dej

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER