Conectează-te cu noi

....

Naţional

Sindicaliştii din Administraţia Publică anunţă că de mâine vor începe PROTESTELE

Publicat acum

pe

....

Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, anunţă că de miercuri, 24 mai, angajaţii din administraţia publică vor înceta lucrul, oamenii fiind nemulţumiţi că în legea salarizării unitare nu a fost introdusă o grilă pentru funcţionarii din acest domeniu, conform Mediafax.

....

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici anunţă că la protestul de miercuri vor participa peste 120.000 de oameni. Sindicaliştii susţin că săptămâna următoare, în funcţie de forma în care legea va intra în dezbatere în Camera Deputaţilor, care este for decizional, va fi organizat un miting.

Actuala forţă politică coordonatoare sfidează Constituţia României, exclude din legea salarizarii categoria administraţiei publice locale, sfideaza legea privind statutul funcţionarilor publici, care prevede că salarizarea se face prin lege, nu prin decizii ale Consiliului Local sau Judeţean. Cu toate că am încercat să corectăm aceste derapaje, mesajul nostru e că fără proteste nu se poate corecta această lege. Suntem nemultumiţi de faptul că nu a fost introdusă o grilă de salarizare pentru funcţionarii din administraţia publică”, a declarat Sebastian Oprescu.

Preşedintele Klaus Iohannis, întrebat despre protestele anunţate în administraţia publică locală din cauza nemulţumirilor legate de proiectul Legii salarizării, a spus că sindicaliştii ”au dreptate dacă sunt îngrijoraţi”.

Abordarea pe care am văzut-o în Parlament cred că necesită încă nişte îmbunătăţiri. Nu poţi să laşi salarizarea oamenilor, în special a funcţionarilor din administraţia publică locală aşa, undeva în aer. Este vorba de funcţia publică care trebuie tratată sustenabil, serios, la nivel naţional şi aici sindicaliştii au dreptate dacă sunt îngrijoraţi. Eu cred că se va înţelege această îngrijorare şi se va corecta proiectul Legii, altfel nu poate să aibă foarte mare valoare pentru administraţia publică locală”, a declarat Iohannis, întrebat, luni, la Braşov, cum comentează faptul că sindicaliştii din administraţia publică ameninţă cu proteste.

Întrebat, de asemenea, ce va face în cazul în care problemele nu se vor remedia şi dacă va întoarce legea, Iohannis a răspuns: ”Nu vorbim acum despre asta, mi-am exprimat o părere pentru că m-aţi întrebat”.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu, a anunţat că de miercuri angajaţii din administraţia publică vor înceta lucrul, oamenii fiind nemulţumiţi că în proiectul Legii salarizării unitare nu a fost introdusă o grilă pentru funcţionarii din acest domeniu.

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici a anunţat că la protestul de miercuri vor participa peste 120.000 de oameni.

 

Sursa – Mediafax.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER