Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Singurul supraviețuitor al accidentului aviatic din Sibiu, Cetățean de Onoare al comunei Jichișu de Jos – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Valetin Bora Cetatean de Onoare

Valentin Bora, singurul supraviețuitor al accidentului aviatic din Sibiu, din 21 noiembrie 2014, a fost numit Cetățean de Onoare al Comunei Jichișu de Jos.

Ploaia şi lipsa centurii de siguranţă l-au salvat pe Valentin Bora, singurul supravieţuitor în accidentul aviatic din Sibiu. Când elicopterul s-a prăbuşit, mecanicul de zbor se afla între pilot şi copilot. Fără centură, bărbatul a fost aruncat pur şi simplu din interior în momentul prăbuşirii. Acesta a suferit răni grave, iar starea lui de sănătate a fost critică, până la începutul lunii decembrie.

Bărbatul din comuna Jichișu de Jos avea peste 2.000 de ore la momentul producerii accidentului aviatic. Vă reamintim, elicopterul militar YAR 330-Puma s-a prăbuşit şi a luat foc la contactul cu solul, în luna noiembrie 2014. Opt oameni au murit, arşi de vii, în explozia care a urmat. Cel de-al nouălea a murit la începutul lunii decembrie. Valentin Bora, maistru militar, a supravieţuit, după ce a fost proiectat, în urma impacului, în afara aparatului de zbor.

Ieri, Valentin Bora a fost numit Cetățean de Onoare al comunei Jichișu de Jos. Primarul Ioan Moncea i-a înmânat supraviețuitorului diploma de cetățean de onoare, în aplauzele familiei, prietenilor și colegilor.

La eveniment au participat la multe oficialități, între care deputatul Cornel Itu, consilierul județean Vasile Sălătioan sau prefectul de Cluj, Gheorghe Vușcan.

Video: imagini amator

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER