Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Situația Sortilemn Gherla, în atenția prefectului. Vezi ce s-a discutat

Publicat acum

pe

Sedinta prefect Cluj Vuscan

În prezenţa prefectului judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, în cursul acestei dimineți, în Sala mare a Palatului Administrativ Cluj, s-a desfăşurat şedinţa de lucru a Comisiei de Dialog Social.

Tema principală a discuţiilor a fost analizarea problemelor cu care se confruntă S.C. Sortilemn S.A. din municipiul Gherla, care intenţionează să treacă în şomaj tehnic aproximativ 900 de angajaţi.

La şedinţă au fost prezenţi alături de membrii Comisiei de Dialog Social, senatorul Marius Nicoară, directorul general al S.C. Sortilemn S.A. Gherla, Marius Giurgiu, directorul Direcţiei Silvice Cluj, Dorel Oros şi reprezentanţii autorităţilor locale din municipiul Gherla.

În urma dialogului purtat şi apreciat de participanţi ca fiind unul eficient, managerul firmei de prelucrarea lemnului din Gherla va încerca să identifice soluţii pentru evitarea trecerii în şomaj tehnic a angajaţilor, inclusiv aprovizionarea cu material lemnos din import, în funcţie de desfăşurarea, la finalul lunii ianuarie, a licitaţiei pentru achiziţionarea de material lemnos organizată de Direcţia Silvică Cluj.

De asemenea, au fost exprimate o serie de puncte de vedere faţă de cadrul legislativ, în special de modificare a Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică. S-a convenit că aceste propuneri să fie formulate şi argumentate de către reprezentanţii Confederaţiei Patronale din Industria României CONPIROM şi Direcţia Silvică Cluj, urmând ca Instituţia Prefectului-judeţul Cluj să le transmită structurilor guvernamentale de resort.

Vă reamintim, motivul principal pentru care Sortilemn a anunțat că va trimite mai mulți muncitori în șomaj tehnic este reprezentat de majorarea nejustificată a prețului materialului lemnos vândut de Regia Națională a Pădurilor.

Reprezentanţii Sortilemn Gherla au declarat luni, 11 ianuarie, corespondentului Mediafax că problemele vor afecta şi alţi întreprinzători locali cu care firmele din grup au relaţii de colaborare şi care, la rândul lor, ar putea trimite în şomaj tehnic 50 de persoane.

 

FOTO – Arhivă

CITEȘTE ȘI:  O companie din Gherla trimite aproape 1000 de muncitori în șomaj tehnic

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER