Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Societate din județul Cluj, lucrări ilegale de exploatare a nisipului și a pietrișului pe raza județului Bistrița-Năsăud – FOTO

Publicat acum

pe

Marți, 16 aprilie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Criminalistic, specialişti din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, Comisariatul Judeţean Bistriţa-Năsăud, specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Compartimentul de Inspecţie Teritorială Bistriţa, specialişti din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud au acţionat în comun, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite din domeniul agregatelor minerale pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.

Cu această ocazie au fost efectuate controale de specialitate la mai mulţi operatori economici, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost întocmite 3 dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă.

Astfel, pe raza comunei Nimigea, între localităţile Floreşti şi Mogoşeni, în zona adiacentă a drumului judeţean 172, pe malul stâng al râului Someşul Mare, au fost depistate două utilaje care exploatau nisip şi pietriş (activităţi miniere), fără a deţine permis sau licenţă. Fiind efectuate verificări, poliţiştii au constatat faptul că utilajele aparţin unei societăţi comerciale din Rodna.

De asemenea, în vecinătatea pârâului Bratoşa, au fost depistate alte două utilaje, care aparţin unei societăţi din Suceava, în timp ce exploatau nisip şi pietriş fără a deţine permis sau licenţă, precum şi mai multe camioane care transportau balast pentru respectiva societate.

Totodată, în luna aprilie 2019, ca urmarea a verificărilor efectuate pe raza comunei Nimigea, poliţiştii au constatat faptul că, în zona adiacentă a drumului judeţean 172, reprezentanţii unei societăţi comerciale din Cluj au efectuat lucrări de exploatare a nisipului şi pietrişului, fără a deţine permis sau licenţă.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER