Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Banner „terorist”? Amendă bizară în legătură cu afişul care a stricat Ziua Jandarmeriei la Cluj

Publicat acum

pe

Clujeanul care a reclamat, de Ziua Jandarmeriei, confiscarea banner-ului pe care intenţiona să-l afişeze, cu un mesaj care amintea de intervenţia jandarmilor în 10 august în Bucureşti, a primit o amendă de 100 de lei de la Poliţie, transmite Mediafax.

Dumitru Vâlcu a declarat, miercuri, că banner-ul ar fi fost luat de jandarmi sub pretextul verificării de materiale pirotehnice.

Am primit în poştă o amendă 100 de lei din partea Poliţiei Române, după evenimentele de la Ziua Jandarmeriei din Cluj-Napoca, pe motiv că sesizarea mea la 112 privind confiscarea, de către jandarmi, a bannerului cu un mesaj despre 10 august adus de prietenul meu Daniel Giurcă nu se confirmă. Voi contesta amenda în instanţă, iar Daniel va veni drept martor. Cei de la Poliţie au scris că Daniel a predat de bună voie banner-ul jandarmilor, or se vede clar din filmări că nu a fost aşa. De asemenea, poliţiştii susţin că banner-ul a fost luat pentru a fi verificat de materiale pirotehnice, de parcă ar fi fost scris cu vopsea explozibilă, iar beţele, două cozi de mătură, ar fi fost din dinamită. Să fim serioşi”, a spus Vâlcu.

Acesta a precizat că Jandarmeria nu are voie să confişte nimănui obiecte decât dacă pun în pericol siguranţa şi viaţa cuiva, astfel că jandarmii nu aveau voie să ia bannerul sub nicio formă.

Două persoane au fost legitimate de jandarmi, în 3 aprilie, la Cluj-Napoca la manifestările organizate de Ziua Jandarmeriei pentru că au vrut să afişeze un banner cu un mesaj care amintea de intervenţia jandarmilor în 10 august în Bucureşti.

Daniel Giurcă a vrut să afişeze un banner cu mesajul „În An Centenar, Jandarmeria Română a reprimat brutal protestul paşnic a 100.000 de cetăţeni. Să vă fie ruşine!” în Parcul Mare din Cluj-Napoca, unde se desfăşurau manifestările cu ocazia Zilei Jandarmeriei. În momentul în care a încercat să desfăşoare banner-ul, a fost întrerupt de mai mulţi jandarmi care i-au luat banner-ul din mână şi l-au legitimat. O altă persoană, Cornel Vâlcu, i s-a alăturat lui Daniel Giurcă şi a sunat la 112 reclamând furtul banner-ului de către jandarmi, dar a fost şi el legitimat de jandarmi.

Este un abuz, este cenzură. Am vrut doar să afişez un banner care putea fi luat în seamă de oameni sau nu. Mesajul nu conţinea nicio minciună şi nici injurii. «Să vă fie ruşine» nu are nimic înjurios”, spunea atunci Giurcă.

Jandarmii au explicat că cei doi au fost legitimaţi pentru încălcarea Legii nr. 60, a adunărilor publice, deoarece organizatorul manifestării, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj, a solicitat îndepărtarea banner-ului din zonă.

La finalul manifestării, bannerul i-a fost redat lui Daniel Giurcă.

CITEȘTE ȘI:

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER