Conectează-te cu noi

Sport

Someșul Dej NU va juca pe Cluj Arena. Fără explicații pentru fani, clubul a șters comunicatul – FOTO (ACTUALIZARE)

Publicat acum

pe

Deși a anunțat, oficial, că va evolua pe Cluj Arena începând din luna martie, se pare că echipa de fotbal Someșul Dej nu își va disputa meciurile pe celebrul stadion din Cluj-Napoca.

”Dragi prieteni,
Suntem în măsură să vă dăm o veste bună. Pentru că performanța presupune condiții bune și eforturi susținute, am semnat azi contractul de închiriere pentru Stadionul Cluj Arena.
Toate meciurile echipei noastre se vor juca pe frumosul stadion, începând cu primul meci de campionat din data de 12 martie cu Progresul Șomcuta Mare.
Echipa FC SOMEȘUL DEJ”
, a anunțat echipa din Dej în urmă cu trei zile.

Ulterior, ”U” Cluj a transmis, tot printr-un comunicat de presă, că ”până la finalizarea sezonului în curs, nicio altă echipă de fotbal nu își va disputa partidele de pe teren propriu pe Cluj Arena, pentru a proteja suprafața de joc înlocuită în urmă cu câteva luni de organizatorul festivalului Untold și pentru a permite desfășurarea, în cele mai bune condiții, a partidelor rămase de disputat de către FC Universitatea Cluj în Liga a 2-a”.

În loc să revină cu explicații pentru fanii săi, echipa din Liga a III-a a preferat să șteargă comunicatul (*foto mai jos) în care anunța vestea că a închiriat Cluj Arena, ca și cum anunțul nu ar fi existat niciodată. La fel au dispărut și știrile referitoare la acest subiect, distribuite pe profilul echipei.

Din informațiile noastre, Someșul Dej și Consiliul Județean (CJ) Cluj ar fi semnat, totuși, un contract de închiriere pentru Cluj Arena. Rămâne de văzut cum și în ce condiții a fost reziliat, cine și când l-a desfăcut și ce urmări vor exista. Totodată, rămâne întrebarea: va juca Someșul în continuare pe Vad Arena (unde a evoluat până acum) sau își va găsi o nouă ”casă” pentru jocurile de pe teren propriu?

ACTUALIZARE 1: Întrebat despre acest subiect în cadrul unei conferințe de presă, Alin Tișe, președintele Consilului Județean (CJ) Cluj, a explicat de ce formația dejeană nu va evolua pe teren propriu pe Cluj Arena.

”Echipa de fotbal din Dej nu a avut un contract pentru stadionul Cluj Arena, a avut doar o adresă de înaintare către ei, prin care în principiu li se spunea că în perspectivă ar putea juca și ei pe Cluj Arena. Nu a exista un contract scris între Consiliul Județean și respectiva asociație sportivă. Motivul pentru care am decis alături de colegii de la Cluj Arena, în urma unei analize, ca echipa dejeană să nu joace acolo, este următorul. Este vorba de un an competițional în curs, în care atât stadionul, cât și spațiul aferent sunt prinse deja într-un program calendaristic, pe care echipa Universitatea Cluj și l-a asumat la începutul campionatului. Mai există două luni din acest retur, în luna mai deja se încheie returul. Și atunci am considerat că pentru a nu bulversa activitatea echipei care deja joacă acolo, a nu bulversa mediul competițional pentru „U” Cluj și a nu interfera în această campanie de promovare în primul eșalon a echipei. Pentru aceste două luni am considerat că, respectarea contractului cu „U” Cluj este o prioritate pentru CJ Cluj, iar abia din luna mai, când se încheie returul, se poate face o analiză cu privire la posibile alte cereri și alte solicitări venite din partea altor cluburi de a juca la începutul unui campionat pe acest stadion, astfel încât la terminarea returului în mai, dacă vor exista solicitări și vom vedea în ce ligă va juca „U” și programul celorlalte solicitante, vom analiza toți factorii și eventualele suprapuneri, astfel încât toți să știe la ce să se aștepte. În momentul de față era imposibil să strecurăm o altă echipă pe acest stadion, printre meciurile și antrenamentele echipei Universitatea Cluj, pentru că la momentul în care am încheiat contractul cu „U” Cluj, noi nu i-am informat că urmează la un moment dat să vină o altă echipă, care să încurce într-o formă sau alta activitatea „U” Cluj”, a explicat Alin Tișe, președintele CJ Cluj, citat de zcj.ro.

ACTUALIZARE 2: În ciuda afirmațiilor lui Tișe, sursele Dej24.ro susțin în continuare că la mijloc A EXISTAT un contract semnat între cele două părți.

Comunicatul dispărut de pe contul clubului Someșul:

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER