Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Spitalul din Dej, o prioritate pentru UDMR. Ce a zis Kelemen Hunor

Publicat acum

pe

....

Conform viceprim-ministrului Kelemen Hunor, Spitalul Municipal Dej ar urma să primească 2,85 milioane lei.

Vicepremierul Kelemen Hunor, președintele UDMR, despre prioritățile partidului la elaborarea proiectului de buget pe 2021: ”Comisiile specializate ale parlamentului iau în considerare proiectele de buget de stat pentru anul 2021 în aceste zile. UDMR a avut două priorităţi importante la dezvoltarea bugetului. Pe de o parte, continuăm să dezvoltăm instituţii de sănătate şi să susţinem investiţii mari importante pentru comunitatea maghiară, deci Spitalul de Urgenţă Judeţean din Miercurea Ciuc este de 12,2 milioane lei, centrul de sănătate Vlăhiţa este de 1,2 milioane de lei, pentru Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc – 3 milioane lei, Spitalului Municipal Gheorgheni – 6,45 milioane lei, Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare – 18 milioane lei, Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj – 7 milioane lei, iar Spitalul Municipal Dej va primi 2,85 milioane lei.

....

”O altă prioritate a UDMR la elaborarea bugetului a fost ca prin distribuirea impozitului pe venit –rămas în procent de sută la sută la nivel local – să consolidăm poziţia Consiliilor Locale şi Judeţene, totodată am propus înfiinţarea unui fond în gestionarea administraţiilor locale, pentru finanţarea instituţiilor de teatru şi operă, aflate în subordinea autorităţilor locale. Acest procent reprezintă 2 la sută din totalul impozitului pe venit”, conchide Kelemen Hunor.

UDMR este partener de guvernare în Cabinetul Cîţu unde liderul uniunii Kelemen Hunor deţine o funcţie de vicepremier – al doilea om în Guvern – împreună cu Dan Barna, celalat vicepremier, din partea USR PLUS.  UDMR deţine şi 3 portofolii de ministru: Barna TÁNCZOS, ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Attila-Zoltán CSEKE, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei şi Carol-Eduard NOVÁK, ministrul tineretului şi sportului.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER