Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Spitalul Municipal Dej, încadrat în categoria a III-a de ANMCS, cel mai bun rezultat din județ!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), a publicat situația la zi în ciclul al II-lea de acreditare din țară, scrie Ro Health Review.

În ciclul al II-lea de acreditare au fost evaluate în vederea acreditării 180 de spitale, dintre cele 635 planificate a fi evaluate până la mijlocul anului 2021.

Dintre cele 180 de spitale evaluate, 145 au fost încadrate în categorii de acreditare, diferența de 36 fiind reprezentată de spitalele pentru care ANMCS elaborează rapoartele de acreditare, transmite ANMCS.

În ceea ce privește Spitalul Municipal Dej, acesta a fost încadrat în categoria a III-a, alături de alte 9 spitale din România, cu un punctaj total de 85,85%. Rezultatul poate fi interpretat ca fiind unul foarte bun, mai ales că în categoria I nu a fost încadrat niciun spital din România, iar în categoria a II-a au fost încadrate doar 29 de unități.

Realizarea se datorează managerului Spitalului Municipal Dej, dr. Mihai Pandrea și a echipei conduse de acesta.

S-a muncit foarte mult, s-a muncit în echipă! Au fost cinci evaluatori de la ANMCS, au stat timp de cinci zile, am avut simulare de incendiu, am avut simulare de stop cardio-respirator și s-au verificat foarte mulți indicatori de calitate și practic a fost luată fiecare secție, fiecare compartiment și fiecare departament în parte”, a declarat pentru Dej24.ro dr. Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal Dej.

Întrebat ce semnifică pentru Spitalul Municipal Dej un asemenea rezultat, acesta a spus că „înseamnă că pacienții pot să vină cu încredere la Spitalul Muncipal Dej, înseamnă actualmente cel mai bun rezultat din județul Cluj, nu pot să spun celelalte (n.r. spitale) care au fost acreditate ce rezultate au luat, înseamnă că aici lucrează o echipă serioasă, înseamnă că s-au găsit condiții bune și că pacientul poate să vină în siguranță la Spitalul Muncipal Dej”, a conchis dr. Mihai Pandrea.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în 2018, în România au funcționat 524 spitale (inclusiv institute, centre de sănătate, centre medicale și clinici asimilate spitalelor care oferă servicii de spitalizare cu internare continuă sau servicii de internare continuă și de zi). De asemenea, au fost înregistrate 162 unități asimilate spitalelor care oferă numai servicii de internare de zi sau servicii ambulatorii și internare de zi (centre medicale, centre de diagnostic, centre de sănătate și alte unități medicale asimilate spitalelor care oferă numai servicii cu internare de zi; nu sunt incluse în unitățile asimilate spitalelor centrele multifuncționale și centrele de dializă care oferă și servicii de internare de zi).

ANMCS vrea ca spitalele să fie obligate să afișeze informațiile referitoare la acreditare

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS ) vrea ca spitalele să fie obligate să afișeze la intrare informațiile referitoare la acreditare. În acest sens, ANMCS a lansat săptămâna aceasta, în dezbatere publică, un ordin.

Dacă ordinul va intra în vigoare, unitățile sanitare acreditate vor fi obligate să informeze pacienții cu privire la categoria de acreditare în care sunt încadrate de către ANMCS.

Totodată, ordinul prevede că „spitalele înscrise în procesul de acreditare în al II -lea ciclu, care nu au primit vizita de evaluare, cele cărora, deși au primit vizita de evaluare, nu le-a fost emis raportul de acreditare, precum și cele pentru care procesul de acreditare a fost prelungit, sunt obligate să informeze pacienții cu privire la faptul că se află în proces de acreditare în acest ciclu”.

Potrivit ordinului aflat în dezbatere, pacienții ar urma să fie informați prin afișarea unor însemne și informații atât la intrarea în incinta unității sanitare, cât și prin intermediul paginii de internet și a corespondenței unității sanitare.

Social-Cultură

Un bărbat din Dej a rămas fără portofel în Stâna de Vale! Noroc cu spiritul civic… – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Jandarmii din Stâna de Vale au identificat şi i-au returnat unui turist din Dej, județul Cluj, portofelul pierdut, în care se aflau acte, carduri bancare şi aproape 1.000 lei.

Portofelul dejeanului a fost găsit de un cetățean în parcarea stațiunii Stâna de Vale și predat patrulei de jandarmi aflată în serviciu. După ce au verificat conținutul în prezența cetățeanului care a predat portofelul, jandarmii au întocmit un proces-verbal și au făcut demersuri pentru a lua legătura cu păgubitul.

Cartea de identitate indica faptul că acesta este din municipiul Dej, județul Cluj. Prin centrul operațional s-a luat legătura cu cadrele MAI din Dej, care s-au deplasat la adresa de domiciliu, unde au identificat rudele păgubitului.

Anunțat telefonic de către acestea, în mai puțin de o oră, bărbatul a reintrat în posesia portofelului în care se aflau carduri, documente, 800 de lei, 25 de euro și 2000 de forinți.

„Zâmbetul si mulțumirile le transmitem și noi in primul rând cetățeanului cu spirit civic, care nu s-a gândit nicio clipă sa oprească bunul pentru el, deși ne-a mărturisit ca nu cunoaștea prevederile art. 243 din Noul Cod Penal care spune: „Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Nu in ultimul rând, mulțumim colegilor de la poliție care au făcut posibilă luarea legăturii în cel mai scurt timp cu păgubitul”, transmite Jandarmeria Bihor, pe Facebook.

Continuă să citești

Social-Cultură

„Trimite un copil sărac la școală!”, campanie umanitară desfășurată la Dej

Publicat acum

pe

loading...

În această perioadă, Asociația Filantropia Ortodoxă Dej desfășoară cea de-a IV-a ediție a campaniei umanitare „Trimite un copil sărac la școală!”.

Perioada de desfășurare a acesteia este între 10 și 31 august 2019 și are drept scop strângerea de fonduri, rechizite școlare, dar și hăinuțe sau încălțăminte pentru micuții care vor să meargă la școală, dar situația materială a familiei nu le permite.

Ne-am propus să sprijinim cât mai mulți copii și ne asumăm rolul de „părinți” ai acestora, pentru a putea păși în noul an cu fruntea sus. Sunt copiii care merg în prima zi la școală purtându-și câteva caiete într-o sacoșă sau într-un ghiozdan peticit, încercând să ascundă lipsurile materiale ale părinților. Gândindu-ne la potențialul fiecăruia dintre acești copilași de a avea un destin strălucit, nu am putut face altceva decât să le fim sprijin la început de drum. Implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră poate însemna o rază de speranță pentru o întreagă familie. Spiritul de comunitate, adesea promovat de asociația noastră, poate produce minuni într-o societate cu nevoi”, arată reprezentanții Asociației Filantropia Ortodoxă Dej.

Puteți să sprijiniți acest demers donând în contul: RO31RNCB0108147824550001 sau online în site-ul Asociației.

Prețurile rechizitelor necesare la începutul unui an școlar:

 1. Ghiozdan – 40 lei,
 2. Penar – 10 lei,
 3. Caiet tip (5 buc) – 8 lei,
 4. Caiet 60 file (5 buc) – 8 lei,
 5. Caiet geografie (2 buc) – 3 lei,
 6. Coperte caiet (10 buc) – 3 lei,
 7. Carioci (1 buc) – 9 lei,
 8. Creioane colorate (2 buc) – 10 lei,
 9. Stilou – 5 lei,
 10. Set geometrie – 5 lei,
 11. Bloc de desen (1 buc) – 9 lei,
 12. Acuarele (1 buc) – 5 lei,
 13. Pensule – 5 lei

TOTAL – 120 RON/Ghiozdan complet echipat.

Continuă să citești

Social-Cultură

Adormirea Maicii Domnului la Mănăstirea Nicula! Zeci de mii de pelerini și-au petrecut noaptea sub cerul liber – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Sfânta Liturghie a fost oficiată pe altarul de vară din curtea mănăstirii mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, şi de mitropolitul de Rwanda şi Burundi, IPS Innocentios Byakatonda, transmite Mediafax.

Mii de credincioşi au înconjurat biserica în genunchi ori s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria. Credincioşii cred că dacă înconjoară de trei ori biserica şi îşi pun o dorinţă, aceasta se va împlini.

Mulţi pelerini au înnoptat în corturi sau sub cerul liber, pe ploaie.

O procesiune, în fruntea căreia s-au aflat mitropolitul Clujului şi mitropolitul de Rwanda şi Burundi, a ajuns miercuri la mănăstire, după ce participanţii au parcurs pe jos distanţa din Gherla până la Nicula.

Călugării de la mănăstire au pregătit pentru pelerinii care vor veni din întreaga ţară 15.000 de sarmale şi felii de cozonac.

Icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula, la care vin pelerinii să se roage, a fost pictată de preotul Luca din Iclod, iar în anul 1699 aceasta a lăcrimat vreme de trei săptămâni.

O parte din moaştele episcopului Iuliu Hossu, recent beatificat, au fost duse la Nicula în cadrul unei procesiuni care a avut loc miercuri şi în fruntea căreia s-a aflat episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

ANUNȚ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare