Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Spitalul Municipal Dej, încadrat în categoria a III-a de ANMCS, cel mai bun rezultat din județ!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), a publicat situația la zi în ciclul al II-lea de acreditare din țară, scrie Ro Health Review.

În ciclul al II-lea de acreditare au fost evaluate în vederea acreditării 180 de spitale, dintre cele 635 planificate a fi evaluate până la mijlocul anului 2021.

Dintre cele 180 de spitale evaluate, 145 au fost încadrate în categorii de acreditare, diferența de 36 fiind reprezentată de spitalele pentru care ANMCS elaborează rapoartele de acreditare, transmite ANMCS.

În ceea ce privește Spitalul Municipal Dej, acesta a fost încadrat în categoria a III-a, alături de alte 9 spitale din România, cu un punctaj total de 85,85%. Rezultatul poate fi interpretat ca fiind unul foarte bun, mai ales că în categoria I nu a fost încadrat niciun spital din România, iar în categoria a II-a au fost încadrate doar 29 de unități.

Realizarea se datorează managerului Spitalului Municipal Dej, dr. Mihai Pandrea și a echipei conduse de acesta.

S-a muncit foarte mult, s-a muncit în echipă! Au fost cinci evaluatori de la ANMCS, au stat timp de cinci zile, am avut simulare de incendiu, am avut simulare de stop cardio-respirator și s-au verificat foarte mulți indicatori de calitate și practic a fost luată fiecare secție, fiecare compartiment și fiecare departament în parte”, a declarat pentru Dej24.ro dr. Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal Dej.

Întrebat ce semnifică pentru Spitalul Municipal Dej un asemenea rezultat, acesta a spus că „înseamnă că pacienții pot să vină cu încredere la Spitalul Muncipal Dej, înseamnă actualmente cel mai bun rezultat din județul Cluj, nu pot să spun celelalte (n.r. spitale) care au fost acreditate ce rezultate au luat, înseamnă că aici lucrează o echipă serioasă, înseamnă că s-au găsit condiții bune și că pacientul poate să vină în siguranță la Spitalul Muncipal Dej”, a conchis dr. Mihai Pandrea.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în 2018, în România au funcționat 524 spitale (inclusiv institute, centre de sănătate, centre medicale și clinici asimilate spitalelor care oferă servicii de spitalizare cu internare continuă sau servicii de internare continuă și de zi). De asemenea, au fost înregistrate 162 unități asimilate spitalelor care oferă numai servicii de internare de zi sau servicii ambulatorii și internare de zi (centre medicale, centre de diagnostic, centre de sănătate și alte unități medicale asimilate spitalelor care oferă numai servicii cu internare de zi; nu sunt incluse în unitățile asimilate spitalelor centrele multifuncționale și centrele de dializă care oferă și servicii de internare de zi).

ANMCS vrea ca spitalele să fie obligate să afișeze informațiile referitoare la acreditare

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS ) vrea ca spitalele să fie obligate să afișeze la intrare informațiile referitoare la acreditare. În acest sens, ANMCS a lansat săptămâna aceasta, în dezbatere publică, un ordin.

Dacă ordinul va intra în vigoare, unitățile sanitare acreditate vor fi obligate să informeze pacienții cu privire la categoria de acreditare în care sunt încadrate de către ANMCS.

Totodată, ordinul prevede că „spitalele înscrise în procesul de acreditare în al II -lea ciclu, care nu au primit vizita de evaluare, cele cărora, deși au primit vizita de evaluare, nu le-a fost emis raportul de acreditare, precum și cele pentru care procesul de acreditare a fost prelungit, sunt obligate să informeze pacienții cu privire la faptul că se află în proces de acreditare în acest ciclu”.

Potrivit ordinului aflat în dezbatere, pacienții ar urma să fie informați prin afișarea unor însemne și informații atât la intrarea în incinta unității sanitare, cât și prin intermediul paginii de internet și a corespondenței unității sanitare.

Social-Cultură

Expoziția „Amintiri din Comunism – La 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989”, la Muzeul Municipal Dej

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej și Muzeul Municipal Dej în colaborare cu Biblioteca Central Universitară „Lucian Blaga” Cluj-Napoca și Memorialul Gherla organizează expoziția „Amintiri din Comunism – La 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989”. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 12 decembrie 2019, ora 13:00, în Sala de Conferințe a Muzeului Municipal Dej.

Evenimentul prezintă publicului iubitor de istorie aspecte ale epocii comuniste: școala, propaganda comunistă și activitatea de îndoctrinare a populației, represiunea comunistă, spațiul domestic și alimentația publică deficitară. Scopul acestei expoziții este acela de a aniversa 30 de ani de la căderea regimului comunist, dar și alcătuirea unei colecții de artefacte care să constituie baza unei viitoare expoziții permanente a muzeului.

Realizarea expoziției de la muzeu a fost posibilă datorită colaborării dejenilor care au donat/lăsat în custodie diferite obiecte care au fost produse sau folosite în perioada comunistă. Mulțumim pe această cale tutror celor care au fost și sunt alături de activitățile muzeului și rămânem deschiși colaborării pentru viitoare proiecte”, transmit reprezentanții Muzeului Municipal Dej.

Considerăm că expoziția va avea un impact puternic asupra elevilor și tinerilor născuți după 1989, care nu cunosc foarte multe despre regimul comunist deoarece multe obiecte din expoziției au dispărut din peisajul urban sau casnic. Pentru adulți este o întoarcere în timp cu 30 de ani la momentul Decembrie 1989, eveniment ce a reprezentat un punt culminant în istoria noastră contemporană”, mai spun reprezentanții Muzeului Municipal Dej. .

Expoziția va rămâne deschisă pentru public până la data de 20 februarie 2020.

Continuă să citești

Social-Cultură

Restricții de circulație în centrul municipiului Dej!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Primăria Municipiului Dej anunță restricții de circulație în Piața Bobâlna cu ocazia desfășurării evenimentului ” Magia Sărbătorilor” care va avea loc în centrul municipiului, vineri, 6 decembrie, cu începere de la ora 17:00.

Pentru buna desfășurare a activităților, începând de joi seara, 5 decembrie, de la ora 20:00, circulația în Piața Bobâlna va fi închisă până finalul activităților.

Șoferii care au traseu prin piața centrală sunt sfătuiți să aleagă străzile adiacente acesteia și să nu își lase autoturismele parcate în zona cu restricții.

Continuă să citești

Social-Cultură

Programul cinematografului din Dej în perioada 6-12 decembrie

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej anunță programul Sălii Multimedia 3D din incinta Muzeului Municipal în perioada 6-12 decembrie 2019.

VINERI –  6.12.2019

ORA 16:00  AQUAMARINE („COMEDY/FANTASY , A.G. ,  100  MIN.)

SÂMBĂTĂ – 07.12.2019 

ORA 11:00 AVENTURILE LUI SMOL FOOT( DESENE ANIMATE DUBLATE ÎN LIMBA ROMÂNĂ, A.G., 92 MIN)

ORA 16:00 ABSOLUTELY FABULOUS (”ABSOLUT FABULOS”, COMEDY/CRIME, A.P.-12 ANI, 87 MIN)

MARȚI – 10.12.2019

ORA 16:00 A HOLOGRAM FOR THE KING  („HOLOGRAMĂ PENTRU REGE” COMEDY/DRAMA /ROMANCE , A.G., 95 MIN.)

MIERCURI – 11.12.2019

ORA 16:00 THE CHOICE  (”ALEGEREA” ROMANCE/ DRAMA, A.P.-12 ANI,  106 MIN.)

JOI – 12.12.2019

ORA 16:00 ARHITECTURA PUTERII( DOCUMENTAR ROMÂNIA, 1993  A.P. -12, 52 MIN)

”BILETELE POT FI PROCURATE DIN INCINTA LIBRĂRIEI MUNICIPALE DEJ DE MARȚI PÂNĂ SÂMBĂTĂ, ÎN INTERVALUL ORAR 8:00- 16:00, CU MAXIM O ZI ÎNAINTE DE RULAREA FILMULUI SAU CU O ORĂ ÎNAINTEA RULĂRII FILMULUI.

BILETELE SE VÂND ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE! ÎN CAZUL ÎN CARE VOR EXISTA MAI MULTE SOLICITĂRI, FILMUL VA MAI FI RULAT ÎNCĂ O DATĂ, DUPĂ PRIMA PROIECȚIE.

ACCESUL ÎN SALĂ CU MÂNCARE ȘI BĂUTURI ALCOOLICE ESTE INTERZIS! VĂ MULȚUMIM PENTRU ÎNȚELEGERE!”, transmite Primăria Municipiului Dej.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare