Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Zeci de mii de pelerini sunt aşteptaţi și în acest an la icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula

Publicat acum

pe

Zeci de mii de credincioşi sunt aşteptaţi să se roage la Icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula, care va fi scoasă, miercuri seara, din biserică şi prezentată pelerinilor de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Reprezentanţii Mitropoliei Clujului au declarat că vor fi pregătite pentru pelerini zeci de mii de sarmale care vor împărţite joi pelerinilor după oficierea slujbei de Liturghie.

În cursul zilei de miercuri, sute de credincioşi ortodocşi şi greco-catolici vor pleca în două procesiuni separate, pe jos, din municipiul Gherla spre Nicula, pe o distanţă de peste 7 kilometri.

Credincioşii ortodocşi vor porni miercuri în procesiune, în jurul orei 12:00, din Gherla, având în frunte preoţi conduşi de mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, de la ora 18 fiind programată la Mănăstirea Nicula slujba Vecerniei Mari și a Litiei.

Pe de altă parte, tot miercuri, în jurul orei 16, vor pleca de la capela „Duminica Sfintelor Femei Mirofore” din Gherla şi credincioşii greco-catolici pentru a ajunge la biserica parohială „Adormirea Maicii Domnului” din satul Nicula, unde, de la ora 18.15, va fi celebrată Vecernia, apoi Paraclisul Maicii Domnului, urmat de cuvântul de învăţătură al episcopului eparhial Florentin Crihălmeanu. Joi, 15 august 2019, în ziua marii sărbători a Adormirii Maicii Domnului, cunoscută și cu numele de „Sfânta Maria Mare”, la ora 9:30 va începe, în curtea bisericii din Nicula, Sfânta Liturghie arhierească celebrată de către Preasfinția Sa Florentin, Episcopul de Cluj-Gherla împreună cu un sobor de preoți. La încheierea Sfintei Jertfe Liturgice se va face rugăciunea către Fericiții episcopi martiri și venerarea moaștelor Fericitului Episcop Iuliu Hossu.

CITEȘTE ȘI:

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER