Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Tradiționalul pelerinaj la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula!

Publicat acum

pe

....

FOTO – Arhivă

Ca în fiecare an, praznicul Adormirii Maicii Domnului va fi precedat de tradiționalul pelerinaj „La Nicula colo-n deal”.

Procesiunea va începe miercuri, 14 august, de la ora 12:00, de la Biserica Sfântul Nicolae, din parcul central al municipiului Gherla și va continua pe jos până la biserica de lemn din incinta Mânăstirii Nicula. Procesiunea va fi condusă de către ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, care îl va avea alături pe Înaltpreasfințitul Innocentios Byakatonda, Mitropolit de Rwanda și Burundi.

....

De la ora 18:00, pe altarul de vară al Mânăstirii Nicula va fi săvășită slujba Vecerniei Mari și a Litiei, iar de la ora 22:00, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va fi scoasă din biserică și va fi săvârșită Slujba Utreniei și Prohodul Maicii Domnului.

Toate aceste slujbe de priveghere vor culmina cu procesiuna icoanei, în jurul orei 2:00.

În ziua praznicului, joi, 15 august 2019, de la ora 9:00, tot pe altarul de vară, ÎPS Andrei, avându-l alături pe Mitropolitul Innocentios și înconjurat de un sobor de preoți și diaconi va săvârși Sfânta Liturghie și va rosti pelerinilor un cuvânt de învățătură.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER