Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ștafeta Veteranilor a ajuns la Dej – FOTO

Publicat acum

pe

”Ștafeta Veteranilor”, eveniment organizat în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, a ajuns ieri la Dej.

Ieri, militari din Batalionul 812 Infanterie ”Bistrița” și voluntari INVICTUS România au parcurs, în alergare, traseul Bistrița-Dej pentru a preda ”Ștafeta Veteranilor” altei unități din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”. Astăzi, Batalionul 811 Infanterie ”Dej” va purta ”Ștafeta Veteranilor” până la Baia Mare.

La ”Ștafeta Veteranilor” participă alergători din viața civilă și militari în activitate, în retragere sau în rezervă, precum și militari răniți în teatrele de operații. Evenimentul presupune purtarea în alergare a unei ștafete reprezentată de una dintre culorile drapelului tricolor – albastru, galben și roșu -, pe trei trasee (însumând peste 1000 de kilometri), toate având ca destinație finală ultima localitate transilvană eliberată la 25 octombrie 1944, municipiul Carei.

”Ştafeta veteranilor” își propune să aducă un omagiu soldaţilor români care au murit sau au fost răniţi în misiuni militare. Evenimentul – ajuns la cea de-a VII-a ediție – a devenit o tradiţie şi reaminteşte, măcar o dată pe an, despre spiritul INVICTUS, acela care ar trebui să ne reunească pe toţi în jurul veteranilor.

foto: Flaviu Brehar

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER