Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Stația de sterilizare centralizată a spitalului din Dej, reabilitată complet și modernizată – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Astăzi a avut loc la Spitalul Municipal Dej inaugurarea stației de sterilizare centralizată reabilitată complet și modernizată.

Spitalul Municipal Dej sărbătorește 157 de ani de existență și cu această ocazie a găzduit un simpozion aniversar cu diferite prelegeri pe teme medicale. În cadrul Zilelor Spitalului Municipal Dej, astăzi, de la ora 12, în pavilionul central, a avut loc inaugurarea stației de sterilizare centralizată a spitalului reabilitată complet și modernizată.

Potrivit conducerii Spitalului Municipal Dej, investiția se ridică la 1 milion de lei, aceasta fiind făcută din fondurile proprii ale spitalului – 300.000 de lei și din fondurile Primăriei Municipiului Dej – 700.000 de lei. Prin intermediul acesteia se va aduce un plus în siguranța actului medical și în prevenirea infecțiilor asociate asistenței medicale.

Managerul Spitalului Municipal Dej, dr. Mihai Pandrea ne-a declarat că începând de luni, 20 mai, stația de sterilizare va funcționa la capacitate maximă, până acum funcționând doar în teste. Sterilizarea a fost făcută până în acest moment în vechea stație, care a funcționat pe perioada montării noii aparaturi cu autorizație sanitară provizorie, într-o altă locație, la același etaj.

Potrivit conducerii unității medicale, vechiul echipament urmează să fie casat.

La inaugurarea de astăzi au participat numeroase oficialități, între care primarul Morar Costan, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, dejeanul Marius Mînzat, numeroși consilieri locali, reprezentanți ai sistemului de sănătate de la Cluj, precum și personal al Spitalului Municipal Dej.

Dr. Mihai Pandrea a promis că investițiile în spital vor continua, recent fiind aprobat un proiect pe fonduri europene de reabilitare a pavilionului vechi, unde a funcționat pentru prima dată spitalul din Dej începând cu anul 1862. În această locație ar urma să fie mutat Ambulatorul, care va fi dotat și cu un echipament RMN.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER