Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ștefan Hrușcă, RECITAL DE ZILE MARI la Dej. Aplaudat la scenă deschisă minute în șir – GALERIE FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Stefan Hrusca

Îndrăgitul interpret Ștefan Hrușcă a susținut în această seară un impresionat recital de colinde la Dej. Evenimentul a fost sold out.

Recitalul de colinde a avut loc în Sala Sporturilor din Dej, în această seară, cu începere de la ora 20. În deschiderea evenimentului organizat de Asociația Filantropia Ortodoxă Dej – în parteneriat cu Primăria Municipiului Dej și Protopopiatul Ortodox Român Dej – a evoluat corul Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu”, colindele elevilor fiind extrem de apreciate de spectatori.

Apoi, într-un cor de aplauze, Ștefan Hrușcă a venit în fața dejenilor prezenți în număr foarte mare în Sala Sporturilor din Dej și a arătat încă o dată, dacă era cazul, că este cel mai bun interpret de colinde din România. Înainte de recital, Hrușcă le-a mărturisit spectatorilor cât de dor i-a fost de Dej, municipiu unde nu a mai fost din perioada Cenaclului Flacăra. Îndrăgitul interpret a cântat cele mai frumoase colinde din repertoriul său, aproape toate fiind ”featuring” cu publicul dejean.

La final, după terminarea spectacolului, Ștefan Hrușcă a fost aplaudat la scenă deschisă timp de aproape cinci minute, iar apoi, organizatorii i-au pregătit o supriză: toți dejenii din sală i-au cântat ”La mulți ani!”, artistul sărbătorindu-și ziua de naștere în urmă cu câteva zile. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune foto/autografe, zeci de dejeni așteptând minute în șir pentru a obține autograful cântărețului.

Ștefan Hrușcă a devenit cunoscut publicului din România prin colindele pe care le interpretează. Acesta a debutat ca artist în anul 1981 cu Cenaclul Flacăra, iar până în 1984 a susținut peste 1000 de spectacole împreună cu cenaclul. Din 1991 s-a stabilit în Canada.

De-a lungul carierei, Hrușcă a obținut Marele Premiu al Muzicii Folk (1982), Premiul pentru Creație (1983), Premiul Discul de Aur oferit de Casa de discuri Electrecord, cu albumul „Colinde I”, pentru cele mai multe albume vândute (1991), Al doilea Disc de Aur pentru albumul „La săvârșitu’ lumii”, precum și Premiul Uniunii Oamenilor de Artă pentru cele mai multe unități vândute din albumul „Ziurel de Ziurel” (1996).

Președintele României, Ion Iliescu i-a conferit lui Ștefan Hrușcă, în 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B – „Muzică”, ”pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”.


Stefan Hrusca la Dej 18 dec 2015 de dej24ro

Detalii: https://dej24.ro/stefan-hrusca-recital-de-zile-mari-la-dej-aplaudat-la-scena-deschisa-minute-in-sir-galerie-fotovideo/

Posted by Dej24.ro on 18 Decembrie 2015

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER