Conectează-te cu noi

Administraţie

Stimulente în BANI pentru elevii din Dej care obțin medii peste 8,50!

Publicat acum

pe

Elevii din Dej care au rezultate bune și foarte bune la învățătură vor primi din partea municipalității diferite sume de bani.

Peste 1500 de elevi din municipiul Dej cu rezultate bune și foarte bune la învățătură vor beneficia de un mic stimul financiar din partea municipalității.

În ultima ședință ordinară a Consiliului Local Dej s-a distribuit o sumă de peste 800.000 de lei pentru burse. Astfel, elevii cu rezultate bune și foarte bune la învățătură care studiază în cadrul unităților de învățământ din Dej vor primi, lunar, diferite sume de bani.

Potrivit proiectului, elevii nu trebuie să aibă 10 pe linie pentru a primi acești bani. Este suficient să aibă media generală peste 8,50:

  • cei care obțin între 8,50 și 9 vor primi 70 de lei/lună;
  • cei care au între 9 și 9,50 vor primi 80 de lei/lună;
  • cei care învață foarte bine și reușesc să obțină media generală cuprinsă între 9,50 și 10 vor primi 90 de lei/lună;
  • elevii de performanță, care vor participa și la olimpiade, stimulul primăriei va fi de 100 de lei/lună.

Aproximativ 1500 de elevi vor beneficia de burse. Elevii care au medii între 8.50 și 9 vor primi 70 de lei/lună, elevii care au media între 9 și 9,50 vor primi 80 de lei/lună, cei care au media între 9,50 și 10 vor primi 90 de lei/lună, cei care sunt de performanță și participă la olimpiade vor primi 100 de lei. Evident că la sfârșitul anului am alocat o sumă de 40.000 de lei pentru premierea elevilor. Asta este separat, dar de anul trecut și până anul acesta am continuat această distribuție pentru burse. La fel și cu bursele sociale. Elevii care au posibilități materiale mai limitate vor primi 50 de lei/lună. Un lucru suplimentar făcut, pentru că am ținut neapărat să fac acest lucru având în vedere că m-am întâlnit cu toți directorii unităților de învățământ, a fost să stabilim împreună să fie o sumă egală. De exemplu, până acum, la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, datorită faptului că elevii aveau medii foarte mari, cei care aveau între 8,50 și 9 nu primeau burse. Am spus că nu-i corect. Toți elevii ar trebui să fie pe aceași linie, la toate unitățile de învățământ și să fie condiții similare pentru toți. E un prim pas, un prim pas, spun eu, bun pentru dejeni. Vreau să vă spun că eu plătesc și acum 20 de miliarde inutil pentru rambursare și ați văzut ce efort a trebuit să fac pentru a distribui 8-9 miliarde (n.r. 800.000 – 900.000 lei) pentru burse. Iată că se pot folosi, în momentul în care am scăpat de presiunea de 30 sau 40 de miliarde rambursabile/an, în lei vechi, pentru dobânzi și rambursarea împrumutului. Mă pot mișca încât să fac lucruri care nu s-au mai făcut de la Revoluție până acum în municipiul nostru și trebuie să ne aplecăm și asupra elevilor, asupra celor care sunt corecți față de instituțiile de învățământ. Este o onoare pentru noi că avem elevi frumoși, deștepți și cu rezultate bune la învățătură, atât la unitățile gimnaziale, cât și la unitățile liceale”, a afirmat edilul municipiului Dej, ing. Morar Costan, într-o emisiunea la Radio Stil.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER