Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Sub genericul „Fiii satului”, localitatea Sânmărghita și-a sărbătorit ieri valorile – FOTO

Publicat acum

pe

fiii-satului-sanmarghita-comuna-mica-3

loading...

Localitatea Sânmărghita din comuna Mica și-a sărbătorit ieri valorile satului, prin manifestări specifice, organizate de Primăria Mica, sub genericul „Fiii satului”.

Programul a debutat la ora 09:00, odată cu întâlnirea „fiilor satului” la biserica din localitate, de la ora 12:30 fiind organizat un moment festiv dedicat acestora, la Școala Veche din Sânmărghita.

Toți participanții au mutat ulterior bunadispoziție la Căminul Cultural din localitate, unde locuitorii comunei au putut urmări un program artistic special, pe scenă urcând Diana și Camelia Rodilă, Ioana Breda-Morar, Felix Gălan, Dan Casiu Moldovan și Mixandra Ariana Dan. Pe aceeași scenă au urcat și cursanți ai Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj: Iulia Mesaroș, Adelina Sigartău, Ovidiu Ciubăncan, dar și diferite ansambluri de dansuri populare.

De asemenea, meseriașii, mici întreprinzători și fermierii au fost recompensați cu diplome pentru activitatea îndelungată în slujba comunității și pentru activitățile ce au dus la prosperitatea economică a localității.

Nu au fost uitați nici tinerii, cu începere de la ora 18:00 desfășurându-se un program de muzică și divertisment dedicat acestora.

La acest eveniment au participat, pe lângă Tiberiu Zelencz, primarul comunei Mica, și diferite oficialități județene, între care Horia Nasra, președintele PSD Cluj și consilier local în Cluj-Napoca, Marius Mânzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, dar și deputatul Cornel Itu.

„Am participat cu mare drag și cu emoție, pentru prima oară în calitate de primar al comunei Mica, la sărbătoarea „Fiii satului” din localitatea Sânmărghita. A fost o zi deosebită pentru fiecare om al acestui loc, pentru fiecare fiu și fiică ai acestui sat, care indiferent unde au fost plecați au revenit acasă, unii poate doar cu gândul, dar au știut că locul lor natal este în sărbătoare, iar cineva se gândește cu mare drag la ei.

Mă bucur foarte mult că aceast eveniment are deja tradiție în comuna noastră, iar eu în calitate de primar vă asigur că voi susține întodeauna acest gen de evenimente.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea și mediatizarea acestui eveniment, tuturor celor care au participat azi la sărbătoarea „Fiii Satului”, celor care au răspuns invitației de a fi alături de noi într-o zi atât de frumoasă, pentru că așa cum bine știm nicaieri nu-i mai bine și frumos decât acasă! Dragii mei să ne dea Dumnezeu multă sănătate și să ne întâlnim la cât mai multe sărbători dedicate fiilor satului”, a afirmat, pe o rețea de socializare, Tiberiu Zelencz, primarul comunei Mica.

Dej24.ro a fost partener media al acestui eveniment!

Social-Cultură

Programări scurtate la Dej pentru susținerea probei practice a examenului auto!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Prefectul Mircea Abrudean a anunţat vineri o serie de măsuri menite să rezolve problemele de la Serviciul Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor, scrie zcj.ro.

Timpii îndelungați de așteptare, condițiile improprii pentru cetățeni și angajați și lipsa parcărilor sunt principalele probleme identificate de prefectul Mircea Abrudean la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. Cauzele principale, potrivit prefectului, sunt personalul insuficient (33 de angajați) și sediul impropriu în care serviciul își desfășoară activitatea, precizează sursa citată.

Ca o primă măsură, în fiecare zi în intervalul 19:00 – 20:00, va fi pus un ghişeu la dispoziţia persoanelor juridice care au obiect de activitate comercializarea de autovehicule second-hand, conform CUI.

În plus, începând cu data de 23 martie, timpul de procesare al dosarelor va fi redus de la 10 la 5 minute. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu o serie de servicii unde timpul de aşteptare era mare. Astfel, dacă pentru preschimbarea permisului de conducere anul trecut era nevoie de 20 de zile, prefectul promite că, de săptămâna viitoare, timpul va scădea la 5 zile.

În ceea ce priveşte înmatricultările/transcrierile, timpul a fost redus deja de la 32 de zile la doar 15. Anul trecut, autorizarea provizorie cu numere roșii se făcea în 19 zile, iar Mircea Abrudean vrea ca termenul să scadă la doar 5 zile începând cu 25.02.2020. Programarea la proba practică a examenului de șofer se făcea anul trecut într-un termen de până la 50 de zile, dar va fi scurtat la 9 zile în Cluj-Napoca, 17 zile în Dej și 25 de zile în Turda, a mai anunțat prefectul de Cluj.

Prin relocarea actualului sediu în Clădirea Vămii din Someşeni, Prefectura urmăreşte îmbunătăţirea condiţiilor pentru angajaţi şi pentru public. De asemenea, au fost făcute demersuri la Ministerul Finanţelor şi la CNAIR în ceea ce priveşte suplimentarea numărului de parcări. Toate acestea au ca şi termen luna mai a acestui an.

Prefectul Mircea Abrudean a mai anunţat că vor fi reînfiinţate traseele pentru şcoala de şoferi din Câmpia Turzii, iar schema de traseu va fi de două zile în Cluj-Napoca (va fi decongestionată strada Plevnei) şi o zi pentru Turda, Câmpia Turzii şi Dej.

Continuă să citești

Social-Cultură

Echipa de bucătari condusă de dejeanul Emanuel Mocan, MEDALIE DE ARGINT la Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Echipa Națională de Bucătari Juniori a României, aflată sub conducerea chef-ului dejean Emanuel Mocan, a reușit să câștige argintul la Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart, Germania, (IKA Culinary Olympics) desfășurată în perioada 14-19 februarie 2020.

Echipa a concurat la categoria „JUNIOR NATIONAL TEAMS”, proba „Restaurantul Națiunilor” și a fost formată din Mocan Emanuel (căpitan), Dadiana Munteanu, Vadean Alin, Mihai Dragomir, Alexandru Stefan și Antohi Paul. Team manager: Siserman Paul.

De cealaltă parte, Echipa Națională de Bucătari a României a obținut medalia de bronz la proba Restaurantul Națiunilor.

Echipele, în aceasta formula, sunt la prima participare Olimpica și așa cum au spus și juratii, au lasat o impresie foarte bună tuturor. Urmează alte competitii internationale unde aceștia se vor perfecționa și vor acumula experiență competițională necesară pentru atingerea visului suprem, câștigarea aurului olimpic.

Pentru această ediție ne-am realizat obiectivul de a fi pe podium, la cele două probe, iar acum ne uităm către viitor cu mai mult curaj stiind că avem alături de noi o nouă generație de bucătari și cofetari cu experiență si mentalitate de învingători!”, a transmis Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism.

Continuă să citești

Social-Cultură

Localități de lângă Dej, fără niciun medic de familie?

Publicat acum

pe

loading...

Mai multe localități de lângă Dej nu au medic de familie, cel puțin asta arată cele mai recente date centralizate de Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF).

Conform FNPFM, citată de Ziar de Cluj, în zona municipiului Dej s-ar găsi trei localități care nu au medic de familie. Este vorba despre Jichișu de Jos (1127 populație), Bobâlna (1393 populație) și Vad (1953 populație). Totuși, contrar informațiilor FNPFM, la Vad există medic de familie din anul 2015 și este posibil ca și în celelalte două localități situația să fie la fel!

La nivel național, nu mai puțin de 328 de localități (comune) din România nu au niciun medic de familie, potrivit FNPMF. De asemenea, 1.414 localități (comune și orașe) au deficit de medici de familie.

În ceea ce privește municipiul Dej, există 16 medici de familie, însă necesarul ar fi de 21. În Gherla sunt 12 și ar mai fi nevoie de unul singur.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare