Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Sub genericul „Fiii satului”, localitatea Sânmărghita și-a sărbătorit ieri valorile – FOTO

Publicat acum

pe

fiii-satului-sanmarghita-comuna-mica-3

loading...

Localitatea Sânmărghita din comuna Mica și-a sărbătorit ieri valorile satului, prin manifestări specifice, organizate de Primăria Mica, sub genericul „Fiii satului”.

Programul a debutat la ora 09:00, odată cu întâlnirea „fiilor satului” la biserica din localitate, de la ora 12:30 fiind organizat un moment festiv dedicat acestora, la Școala Veche din Sânmărghita.

Toți participanții au mutat ulterior bunadispoziție la Căminul Cultural din localitate, unde locuitorii comunei au putut urmări un program artistic special, pe scenă urcând Diana și Camelia Rodilă, Ioana Breda-Morar, Felix Gălan, Dan Casiu Moldovan și Mixandra Ariana Dan. Pe aceeași scenă au urcat și cursanți ai Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj: Iulia Mesaroș, Adelina Sigartău, Ovidiu Ciubăncan, dar și diferite ansambluri de dansuri populare.

De asemenea, meseriașii, mici întreprinzători și fermierii au fost recompensați cu diplome pentru activitatea îndelungată în slujba comunității și pentru activitățile ce au dus la prosperitatea economică a localității.

Nu au fost uitați nici tinerii, cu începere de la ora 18:00 desfășurându-se un program de muzică și divertisment dedicat acestora.

La acest eveniment au participat, pe lângă Tiberiu Zelencz, primarul comunei Mica, și diferite oficialități județene, între care Horia Nasra, președintele PSD Cluj și consilier local în Cluj-Napoca, Marius Mânzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, dar și deputatul Cornel Itu.

„Am participat cu mare drag și cu emoție, pentru prima oară în calitate de primar al comunei Mica, la sărbătoarea „Fiii satului” din localitatea Sânmărghita. A fost o zi deosebită pentru fiecare om al acestui loc, pentru fiecare fiu și fiică ai acestui sat, care indiferent unde au fost plecați au revenit acasă, unii poate doar cu gândul, dar au știut că locul lor natal este în sărbătoare, iar cineva se gândește cu mare drag la ei.

Mă bucur foarte mult că aceast eveniment are deja tradiție în comuna noastră, iar eu în calitate de primar vă asigur că voi susține întodeauna acest gen de evenimente.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea și mediatizarea acestui eveniment, tuturor celor care au participat azi la sărbătoarea „Fiii Satului”, celor care au răspuns invitației de a fi alături de noi într-o zi atât de frumoasă, pentru că așa cum bine știm nicaieri nu-i mai bine și frumos decât acasă! Dragii mei să ne dea Dumnezeu multă sănătate și să ne întâlnim la cât mai multe sărbători dedicate fiilor satului”, a afirmat, pe o rețea de socializare, Tiberiu Zelencz, primarul comunei Mica.

Dej24.ro a fost partener media al acestui eveniment!

Social-Cultură

Programul cinematografului 3D din Dej! Ce filme vor rula în perioada 13 – 19 decembrie

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej anunță programul Sălii Multimedia 3D din incinta Muzeului Municipal Dej, în perioada în perioada 13 – 19 decembrie.

VINERI – 13 decembrie 2019

  • ORA 16:00 – CARDINALUL (BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI, 100 MIN.)

SÂMBĂTĂ – 14 decembrie 2019

  • ORA 11:00 – GRINCH (DESENE ANIMATE DUBLATE ÎN LIMBA ROMÂNĂ, A.G., 90 MIN)
  • ORA 16:00 – CARDINALUL (BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI , 100 MIN.)

MARȚI – 17 decembrie 2019

  • ORA 16:00 – CARDINALUL (BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI , 100 MIN.)

MIERCURI – 18 decembrie 2019

  • ORA 16:00 – CARDINALUL (BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI , 100 MIN.)

JOI – 19 decembrie 2019

  • ORA 16:00 – CARDINALUL (BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI , 100 MIN.)

Dragi spectatori, biletele pot fi procurate din incinta Librăriei Municipale Dej, de marți până sâmbătă, în intervalul orar 8:00 – 16:00, cu maxim o zi înainte de rularea filmului sau cu o oră înaintea rulării filmului. Biletele se vând în limita locurilor disponibile, iar accesul în sală cu mâncare și băuturi alcoolice este strict interzis”, se precizează într-un comunicat de presă.

Continuă să citești

Social-Cultură

Recunoaștere internațională pentru Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Luni, 16 decembrie 2019, incepând cu ora 12, în sala de festivități a Liceului Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” din Dej va avea loc ceremonia de instalare pe fațada liceului a plăcii care atestă dobândirea distincției „Label France Education”.

„Label France Education” este o marcă de calitate atribuită de Ministerul Francez al Afacerilor Externe (după avizul unei comisii consultative interministeriale, compusă din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Educației Naționale, Agenției pentru învățământ Francez în Străinătate și Misiunii Laice Franceze) instituțiilor școlare străine care asigură, în afara granițelor Franței și în cadrul propriului sistem de învățământ național, un învățământ bilingv francofon de excelență.

La acest eveniment vor participa oficcialități, cadre didactice și elevi ai instituței de învățământ dejene.

Continuă să citești

Social-Cultură

DEJ | Peste 200 de colindători prezenți la cea de-a VII-a ediție a concertului de colinde „Colind din suflet de copil” – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Marți, 10 decembrie, începând cu ora 17:00, la Biserica Ortodoxă Dej I, cu Hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Dej, s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a concertului de colinde „Colind din suflet de copil”.

Evenimentul cultural-religios a fost organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej și Școlile Gimnaziale din cuprinsul teritorial al Protopopiatului Dej. Au participat peste 200 de colindători, pregătiți și însoțiți de profesorii de religie, de alte cadre didactice, precum și de conducătorii instituțiilor de învățământ.

Au participat copii de la 12 Școli Gimnaziale după cum urmează: Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej, Liceul Tehnologic Special, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, Școala Gimnazială Bobâlna, Școala Gimnazială Cășeiu, Școala Gimnazială Câțcău, Școala Gimnazială Chiuiești, Școala Gimnazială Cuzdrioara, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Dej, Școala Gimnazială Nireș, Școala Gimnazială Nr. 1 Dej și Școala Gimnazială Vad.

Prin implicarea parohiilor din municipiul Dej, toți colindătorii au primit daruri, ele fiind împărțite de către voluntarii de la Liga Tinerilor Creștini Ortodocși din Dej.

Doresc să mulțumesc tuturor, bunului Dumnezeu, părintelui mitropolit Andrei, care a acceptat cu bucurie invitația de a fi în mijlocul nostru în această seară, reprezentanților Radio Renașterea, care s-au ocupat de sonorizarea concertului, preoților din Dej, profesorilor care s-au implicat pentru reușita acestui eveniment, părinților și în mod deosebit copiilor, care, prin glasurile lor îngerești, ne-au adus vestea cea bună a venirii Domnului Hristos. Părinții și profesorii se ocupă zilnic de educația și formarea copiilor pentru viață, iar în seara aceasta am văzut cu toții roadele muncii lor”, a subliniat preotul protopop Ioan Buftea.

Seara s-a încheiat cu tradiționalul colind „O ce veste minunată”, cântat de toți cei prezenți în biserică.

La acest eveniment a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, precum și un număr mare de copii, părinți și bunici.

FOTO – Adrian Sălăjean

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare