Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

GREVĂ GENERALĂ la Spitalul Municipal Dej! Ce vor sindicaliștii – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

 

....

greva-spitalul-municipal-dej-2

....

O bună parte din angajații Spitalului Municipal Dej au intrat în această dimineață, cu începere de la ora 08:00, alături de alți colegi din țară, în GREVĂ GENERALĂ pe perioadă nedeterminată.

Protestele de la nivel local se desfășoară în holul Spitalului Municipal Dej, o bună parte din angajații unității medicale aderând la această manifestare. Mai exact, două treimi din salariații aflați în unitățile sanitare pot participa la grevă, restul de o treime urmând să asigure continuitatea actului medical.

Nu se fac internări și nu se eliberează rețete, cu excepția cazurilor de URGENȚĂ care nu pot fi amânate. Protestatarii fac de asemenea un apel pacienților să amâne, pe cât posibil, prezentarea la unitățile medicale.

Sindicaliștii din toată țara cer o salarizare unitară a personalului medical din toate sectoarele de activitate. E vorba de circa 23.000 de salariați TESA și de 1.800 de funcționari publici din Direcțiile de Sănătate Publică, angajații din asistență socială și din grădinițe, care au fost „săriți” de Ordonanța 20 din 2016, cea care ar fi trebuit să echilibreze salariile tuturor bugetarilor. De asemenea, aceștia vor ca sporurile pentru condiții deosebite de muncă să fie calculate la salariile actuale, și nu la cele din anul 2009, dar și ca angajații din sistemul sanitar să primească tichete de vacanță și de masă.

Totodată, sindicaliştii cer reducerea diferenţelor salariale de până la 800 de lei, între asistenţii medicali absolvenţi ai şcolilor postliceale sanitare şi cei cu studii superioare, ambele categorii având aceeaşi profesie, având aceeaşi fişă a posturilor şi aceleaşi atribuţii. Federaţia a cerut şi reducerea diferenţelor de salarizare de până la 1.200 de lei, între spitalele clinice şi neclinice şi trecerea asistenţilor din asitenţa socială pe grila din sistemul neclinic.

Detalii suplimentare, în materialul VIDEO de mai jos!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER