Conectează-te cu noi

Sport

Sute de ciclişti se vor duela în Turul României! Startul va fi dat la Cluj

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Au mai rămas câteva zile până la startul Turului României (11-15 septembrie), una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism din sud-estul Europei.

Aflată la a 52-a ediţie, „Mica Buclă” este inclusă în calendarul competiţional al Uniunii Cicliste Internaţionale, care anul acesta a promovat competiţia la categoria 2.1.

Turul României a avut prima ediţie în 1934 şi cred că este una dintre cele mai vechi şi mai prestigioase competiţii naţionale. în 1934 eram a şasea ţară care organiza un tur naţional la ciclism. Anul acesta este un nou proiect care sper şi cred că va duce ciclismul românesc la alt nivel. Ne dorim să promovăm nu numai ciclismul, ci şi turismul din România”, a declarat Eduard Novak, preşedinte FR Ciclism.

Ministerul Tineretului şi Sportului este un partener al Federaţiei Române de Ciclism şi sunt convins că şi în continuare vom avea o colaborare foarte bună atunci când vine vorba despre sportul de performanţă. Sper ca Turul României să atragă cât mai mulţi copii care să vină să pedaleze, pentru că ăsta este scopul numărul 1”, a spus Bogdan Matei, Ministrul Tineretului şi Sportului.

Turul României se desfăşoară în perioada 11-15 septembrie şi acoperă 688 de kilometri, între Cluj-Napoca şi Bucureşti.

Este un traseu foarte frumos şi special, pe care se vor putea remarca atât sprinterii, cât şi căţărătorii. Va fi o ediţie foarte interesantă până în ultima zi, când cred că se va decide câştigătorul”, a mai spus Eduard Novak, preşedinte FR Ciclism.

Anul acesta este un traseu superb de care se vor bucura atât sportivii, cât şi cei care vor face parte din organizare şi staff. Eu sunt foarte încântat că anul acesta aţi ales ca traseul să treacă şi pe la o bază a Ministerului Tineretului şi Sportului, mă refer la Piatra Arsă”, a mai precizat și Bogdan Matei, Ministrul Tineretului si Sportului.

Programul competiţional al Turului României 2019

Etapa 1 (11 septembrie) va avea 168 km şi se va disputa pe traseul Cluj-Napoca- Sighişoara: Cluj-Napoca – DN1C- Vâlcele-Apahida – Sighişoara. Startul festiv se va da la ora 10:45, în Parcarea Cluj-Arena.

Etapa 2 (12 septembrie) va avea 176,3 km şi se va disputa pe traseul Braşov – DN 11 – Focşani. Startul se va da la ora 10:45, la Auchan Coresi Shopping Resort din Braşov.

Etapa 3 (13 septembrie) va avea 121,6 km şi se va disputa pe traseul Buzău – E 85 – Târgovişte. Startul se va da la ora 12:45, în Piaţa Daciei din Buzău.

Etapa 4 (14 septembrie) va avea 126 km şi se va disputa pe traseul Ploieşti – RAR Prahova – DN 72/DJ156 – Piatra Arsă. Startul se va da la ora 11:50, la Auchan Ploieşti.

Etapa 5 (14 septembrie) va avea 100,3 km şi se va disputa în Bucureşti, pe traseul Piaţa Victoriei – şoseaua Kiseleff – Piaţa Arcul de Triumf – Bulevardul Regele Mihai I – Piaţa Presei Libere (18 ture). Startul festiv se va da la ora 12:00, în Piaţa Victoriei.

„Ne dorim ca tricoul galben să rămână acasă”

În cadrul Turului României vor fi acordate o serie de tricouri distincte: tricoul galben (lider clasament general), tricoul alb (cel mai bun U23), tricoul roşu (cel mai bun sprinter), tricoul verde (King of the Mountain) şi tricoul albastru (cel mai bun român).

Aproximativ 140 de ciclişti se vor lupta pentru tricoul galben, în cadrul a 5 etape. Printre favoriţi se numără şi Serghei Ţvetcov, câştigătorul ediţiei din 2018 a Turului României, care a „luptat” pentru echipa naţională a României. Sportivul va concura şi anul acesta pentru a-şi apăra titlul.

Avem şanse ca tricoul galben să rămână pentru al doilea an consecutiv acasă. Ar fi perfect pentru sportivii români. Anul acesta am reuşit să-l readucem pe Andrei Nechita în lotul naţional, aşa că vom avea o echipă naţională extrem de puternică şi care va lupta pentru câştigarea Turului României şi obţinerea punctelor de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a spus Eduard Novak, preşedinte FR Ciclism.

19 echipe se vor bate pentru primul loc

La ediţia din 2019 a Turului României vor fi prezente 19 echipe, dintre care 7 naţionale şi 12 continentale: Team Novak, Echipa Naţională a României, Lokosphinx (Rusia), VosterATS Team (Polonia), Giotti Palomar Victoria (România), LKT Team Brandenburg (Germania), Vivo Massi (Paraguay), Echipa Naţională a Slovaciei, CCC Development Team (Polonia), Elkov Author (Cehia), Friuli Cycling Team (Italia), Team Illuminate (SUA), Monkey Town (Olanda), Echipa Naţională a Rusiei, Echipa Naţională din Belarus, Echipa Naţională a Estoniei, Pannon Cycling Team (Ungaria), Echipa Naţională a Republicii Moldova şi Echipa Naţională a Poloniei.

Sport

Portarul Martin Tudor a murit. A evoluat pentru Steaua, CFR și ”U” Cluj

Publicat acum

pe

loading...

Martin Tudor – fost antrenor cu portarii la echipa națională a României și jucător al Stelei, CFR-ului sau Universității Cluj – s-a stins din viață la numai 43 de ani.

Martin Tudor a jucat de-a lungul carierei la Jiul Petroșani (1996/1997), Olimpia Satu Mare (1997-1999), Steaua București (1999-2005), CFR Cluj (2005-2007) și Universitatea Cluj (2007/2008). A adunat 184 de meciuri în prima ligă și două titluri de campion, ambele cucerite cu Steaua București, în 2001 și 2005.

Martin Tudor a încetat din viață luni, 30 martie. 

Continuă să citești

Sport

Paul Papp, victima unei FARSE: ”Stai, mă omule, eu vin de la Dej, din România!”

Publicat acum

pe

loading...

Prezent la GSP Live, dejeanul Paul Papp (30 de ani) – campion cu FCSB în 2015 – a povestit un episod petrecut la Chievo, în 2012, la câteva luni după ce a semnat cu gruparea italiană.

Paul Papp a fost victima unei farse realizate de către colegii săi de la Chievo, care i-au ”înmormântat” mașina. 

”Am ajuns la Chievo și aveam un Audi, fabricat în 2009. Acolo îți dai seama… în parcări numai Maserati, mașini de genul. Într-o zi, ajung, îmi las mașina în parcare și intru în vestiar. După un timp mă cheamă Dario Dainelli, fost coleg cu Mutu la Fiorentina: «Paul-Paul, hai că s-a întâmplat ceva cu mașina ta!»

Mă duc afară, mă uit… îmi puseseră ăștia garoafe pe toată mașina: «Băi, cumpără-ți și tu o mașină, pe-asta trebuie să o înmormântezi». I-am spus: «Stai mă omule, eu vin de la Dej, din România, stai să îmi cumpăr prima oară o casă, după îmi cumpăr și o mașină»”, a povestit, ieri, Papp în cadrul emisiunii GSP Live.

foto: arhivă

Continuă să citești

Sport

Sezonul de volei, ÎNCHEIAT! Arcada Galați, CAMPIOANĂ. Pe ce loc termină Unirea Dej sezonul

Publicat acum

pe

loading...

În contextul pandemiei de coronavirus, Federația de Volei (FRV) a decis astăzi, în cadrul unei ședințe, închiderea campionatului în curs, atât la masculin, cât și la feminin.

Președintele FRV, Gheorghe Vișan, a declarat că s-a votat închiderea campionatului în curs și a anunțat cine primește titlul de campioană. ”Echipele de pe primul loc la finalul sezonului regulat, Arcada Galaţi şi Volei Alba Blaj, sunt campioane şi ne vor reprezenta în cupele europene în stagiunea viitoare”, a declarat acesta.

”Noi nu mai puteam prelungi mult starea de incertitudine. În 10 mai trebuia să dăm drumul jucătorilor străini, iar starea de urgența se întindea până în aprilie. Ce rost avea să mai așteptăm? Este în joc sănătatea tuturor. Nu se poate să mai aibă loc antrenamente. Nici vorbă de meciuri. Acesta e verdictul: campionatul s-a închis”, a mai precizat Vișan.

În urma acestei decizii, CS Unirea Dej încheie sezonul pe locul 5, cu 31 de puncte acumulate.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare