Conectează-te cu noi

Sport

Sute de ciclişti se vor duela în Turul României! Startul va fi dat la Cluj

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Au mai rămas câteva zile până la startul Turului României (11-15 septembrie), una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism din sud-estul Europei.

Aflată la a 52-a ediţie, „Mica Buclă” este inclusă în calendarul competiţional al Uniunii Cicliste Internaţionale, care anul acesta a promovat competiţia la categoria 2.1.

Turul României a avut prima ediţie în 1934 şi cred că este una dintre cele mai vechi şi mai prestigioase competiţii naţionale. în 1934 eram a şasea ţară care organiza un tur naţional la ciclism. Anul acesta este un nou proiect care sper şi cred că va duce ciclismul românesc la alt nivel. Ne dorim să promovăm nu numai ciclismul, ci şi turismul din România”, a declarat Eduard Novak, preşedinte FR Ciclism.

Ministerul Tineretului şi Sportului este un partener al Federaţiei Române de Ciclism şi sunt convins că şi în continuare vom avea o colaborare foarte bună atunci când vine vorba despre sportul de performanţă. Sper ca Turul României să atragă cât mai mulţi copii care să vină să pedaleze, pentru că ăsta este scopul numărul 1”, a spus Bogdan Matei, Ministrul Tineretului şi Sportului.

Turul României se desfăşoară în perioada 11-15 septembrie şi acoperă 688 de kilometri, între Cluj-Napoca şi Bucureşti.

Este un traseu foarte frumos şi special, pe care se vor putea remarca atât sprinterii, cât şi căţărătorii. Va fi o ediţie foarte interesantă până în ultima zi, când cred că se va decide câştigătorul”, a mai spus Eduard Novak, preşedinte FR Ciclism.

Anul acesta este un traseu superb de care se vor bucura atât sportivii, cât şi cei care vor face parte din organizare şi staff. Eu sunt foarte încântat că anul acesta aţi ales ca traseul să treacă şi pe la o bază a Ministerului Tineretului şi Sportului, mă refer la Piatra Arsă”, a mai precizat și Bogdan Matei, Ministrul Tineretului si Sportului.

Programul competiţional al Turului României 2019

Etapa 1 (11 septembrie) va avea 168 km şi se va disputa pe traseul Cluj-Napoca- Sighişoara: Cluj-Napoca – DN1C- Vâlcele-Apahida – Sighişoara. Startul festiv se va da la ora 10:45, în Parcarea Cluj-Arena.

Etapa 2 (12 septembrie) va avea 176,3 km şi se va disputa pe traseul Braşov – DN 11 – Focşani. Startul se va da la ora 10:45, la Auchan Coresi Shopping Resort din Braşov.

Etapa 3 (13 septembrie) va avea 121,6 km şi se va disputa pe traseul Buzău – E 85 – Târgovişte. Startul se va da la ora 12:45, în Piaţa Daciei din Buzău.

Etapa 4 (14 septembrie) va avea 126 km şi se va disputa pe traseul Ploieşti – RAR Prahova – DN 72/DJ156 – Piatra Arsă. Startul se va da la ora 11:50, la Auchan Ploieşti.

Etapa 5 (14 septembrie) va avea 100,3 km şi se va disputa în Bucureşti, pe traseul Piaţa Victoriei – şoseaua Kiseleff – Piaţa Arcul de Triumf – Bulevardul Regele Mihai I – Piaţa Presei Libere (18 ture). Startul festiv se va da la ora 12:00, în Piaţa Victoriei.

„Ne dorim ca tricoul galben să rămână acasă”

În cadrul Turului României vor fi acordate o serie de tricouri distincte: tricoul galben (lider clasament general), tricoul alb (cel mai bun U23), tricoul roşu (cel mai bun sprinter), tricoul verde (King of the Mountain) şi tricoul albastru (cel mai bun român).

Aproximativ 140 de ciclişti se vor lupta pentru tricoul galben, în cadrul a 5 etape. Printre favoriţi se numără şi Serghei Ţvetcov, câştigătorul ediţiei din 2018 a Turului României, care a „luptat” pentru echipa naţională a României. Sportivul va concura şi anul acesta pentru a-şi apăra titlul.

Avem şanse ca tricoul galben să rămână pentru al doilea an consecutiv acasă. Ar fi perfect pentru sportivii români. Anul acesta am reuşit să-l readucem pe Andrei Nechita în lotul naţional, aşa că vom avea o echipă naţională extrem de puternică şi care va lupta pentru câştigarea Turului României şi obţinerea punctelor de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a spus Eduard Novak, preşedinte FR Ciclism.

19 echipe se vor bate pentru primul loc

La ediţia din 2019 a Turului României vor fi prezente 19 echipe, dintre care 7 naţionale şi 12 continentale: Team Novak, Echipa Naţională a României, Lokosphinx (Rusia), VosterATS Team (Polonia), Giotti Palomar Victoria (România), LKT Team Brandenburg (Germania), Vivo Massi (Paraguay), Echipa Naţională a Slovaciei, CCC Development Team (Polonia), Elkov Author (Cehia), Friuli Cycling Team (Italia), Team Illuminate (SUA), Monkey Town (Olanda), Echipa Naţională a Rusiei, Echipa Naţională din Belarus, Echipa Naţională a Estoniei, Pannon Cycling Team (Ungaria), Echipa Naţională a Republicii Moldova şi Echipa Naţională a Poloniei.

Sport

CS Unirea Dej a pierdut duelul cu liderul Diviziei A1, Arcada Galați

Publicat acum

pe

loading...

Echipa de volei Unirea Dej a pierdut, scor 1-3, duelul din deplasare cu liderul Diviziei A1, CSM Aracada Galați.

Partida dintre Arcada Galați și CS Unirea Dej – disputată în această după-amiază de la ora 17 – a contat pentru a XVI-a etapă a Diviziei A1 la volei masculin. Înaintea acestei confruntări, elevii lui Marius Dascălu și Tiberiu Szilagyi ocupau locul 5 în clasament, cu 27 puncte acumulate, în timp ce gălățenii se situau pe prima poziție, având 41 de puncte strânse.

Gălățenii au început în forță primul set și nu le-au dat nicio șansă dejenilor, 25-12. Ceva mai echilibrat a fost actul secund, însă și acesta s-a încheiat în favoarea gazdelor, 25-21. Uniriștii nu s-au dat bătuți, au făcut mai puține greșeli și au reușit să se impună în runda a treia cu 27-25. Voleibaliștii de la Arcada s-au regrupat, și-au adjudecat setul patru cu 25-16, și au câștigat duelul cu 3-1.

Continuă să citești

Sport

VOLEI | CS Unirea Dej joacă sâmbătă cu liderul campionatului – Arcada Galați!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Echipa de volei Unirea Dej va întâlni sâmbătă, 15 februarie, de la ora 17, în deplasare, formația CSM Arcada Galați.

Partida dintre cele două echipe contează pentru a XVI-a etapă a Diviziei A1 la volei masculin, a VII-a a returului. Înaintea acestei confruntări, elevii lui Marius Dascălu și Tiberiu Szilagyi ocupă locul 5 în clasament, cu 27 puncte acumulate, în timp ce gălățenii se află pe prima poziție, având 41 de puncte strânse.

Etapa precedentă, dejenii s-au impus pe teren propriu în fața formației Știința Explorări Baia Mare cu scorul de 3-0. Detalii AICI!

Continuă să citești

Sport

Un tânăr fotbalist din Dej a semnat cu FCSB – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Un fotbalist dejean crescut de FC Unirea Dej a semnat cu FCSB. Transferul a fost anunțat de reprezentanții jucătorului.

Este vorba despre atacantul dejean Cătălin Vaida (18 ani), internațional român de tineret. Acesta a petrecut șase ani și jumătate în curtea Unirii Dej, apoi a ajuns la FC Ardealul Cluj-Napoca, iar acum va avea ”ocazia să își dezvolte cariera purtând tricoul celui mai istoric și de succes club din România. Încrederea noastră în abilitățile și caracterul lui ne face să credem că acesta este începutul multor momente magice”, anunță reprezentanții jucătorului.

Atacantul era în ultimele 6 luni de contract cu FC Ardealul Cluj-Napoca, una dintre cele mai cunoscute școli de fotbal din România.

Dejeanul de 18 ani a trecut pe la toate loturile de juniori din România.

Înainte ca Vaida să ajungă sub comanda lui Bogdan Argeș Vintilă, cel mai probabil va juca pentru FCSB 2, în Liga a III-a.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare