Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Tânăr din Dej, admis cu 9,96 la Colegiul Militar din Alba Iulia. Vrea să devină pilot – FOTO

Publicat acum

pe

Un tânăr din Dej a reușit să obțină un loc fruntaș în clasamentul de admitere la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Andrei Mureșan, în vârstă de 15 ani, absolvent al Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” Dej, s-a situat pe locul 3, cu media 9,96, în clasamentul de admitere la Colegiul Militar din Alba Iulia.

Andrei a susținut o probă sportivă și una de rezistență, a fost evaluat din punct de vedere psihologic, a trecut cu brio vizita medicală și a susținut un test grilă la română și matematică, la care a obținut nota 10. Coroborat cu media de la Evaluarea Națională (9,83) și cu cea de pe clasele V-VIII (9,91), dejeanul în vârstă de 15 ani a obținut media finală 9,96, a treia în clasamentul de admitere la prestigioasa instituție de învățământ militar.

”Încă de mic am știut ca pasiunea mea pentru Armată mă va determina să aleg cu ușurință meseria pe care o voi urma. Odată ajuns în clasa a VIII-a, am decis să-mi urmez visul și am făcut primul pas: acela de a mă înscrie la Liceul Militar <<Mihai Viteazul>> din Alba Iulia”, a declarat pentru Dej24.ro Andrei Mureșan, puștiul din Dej care are ca pasiuni aviația și motociclismul. Pe prima dintre ele a avut, recent, ocazia să o ”experimenteze”, căci a pilotat pentru întâia dată în viața sa.”A fost o senzație unică, de neuitat pe care sper să o retrăiesc, fapt pentru care m-am decis să devin pilot. Dintr-un zbor de 30 de minute, am pilotat 15 minute singur, doar asistat de pilot”, ne-a mărturisit Andrei, referindu-se la zborul de la baza aeriana din localitatea clujeană Luna (foto).

Întrebat dacă este pregătit să se despartă de părinți, având în vedere că are doar 15 ani, Andrei ne-a spus că ”pasiunea mea necesită sacrificii, așa ca sunt pregătit psihic pentru acest moment”.

Dejeanul și-a confirmat deja locul la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia și este nerăbdător să descopere tainele armatei: ”Sper ca în urma muncii pe care am depus-o și o voi depune în continuare să ajung pilot în cadrul Armatei Române”, a conchis Andrei.

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în Dej și împrejurimi, nu uita să dai LIKE paginii de facebook Dej24.ro!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER