Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Târg de produse la Grădinița Elpis din Dej – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

targ Elpis (5)

Fundația Elpis a organizat astăzi un Târg de produse diverse, evenimentul având loc în Grădinița Elpis de pe strada Carpați din Dej.

Organizatorii târgului au scos la vânzare numeroase produse, începând de la cosmetice și accesorii, până la dulciuri și produse hand-made. Conform președintelui filialei locale Elpis Dej, Vasile Pop, banii strânși în urma acestui eveniment vor fi folosiți pentru susținerea proiectelor desfășurate de către fundație. Unele dintre proiecte au demarat încă de anul trecut și vor fi continuate în cursul acestui an.

Spre exemplu, prin proiectul “Împreună pentru o viață mai bună” se dorește îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor vârstnice prin: accesul la informaţii de interes pentru vârstnici, accesul la serviciile sociale şi medicale aflate în comunitatea în care trăiesc, reintegrarea persoanelor vârstnice în viaţa socială activă prin interrelaţionare între semeni şi ajutor mutual reciproc; responsabilizarea socială a membrilor comunităţii. Ceea ce îşi propune proiectul este să se ofere văduvelor în vârstă, persoanelor singure, fără familie, un context în care să socializeze, să se informeze şi să aibă acces la toate serviciile la care au dreptul.

Proiectul Fundaţiei Elpis se bazează pe implicarea ”unu la unu” a voluntarilor, dispuşi să preia un beneficiar şi să persevereze în comunicare, ajutor, vizitare periodică.

Un alt proiect, ”O șansă pentru viață”, se adresează familiilor defavorizate (monoparentale, dezorganizate, cu mulţi copii, cu situaţie materială precară, copii adoptaţi sau în plasament), ai căror copii frecventează Şcoala Gimnazială ”Avram Iancu” din Dej. Proiectul, care a primit sprijin financiar în valoare de 1000 de lei de la Consiliul Județean Cluj, are ca scop oferirea de şanse egale tuturor copiilor din școala dejeană. Serviciile potenţial oferite vor include ajutor la temele zilnice, consiliere socio-educaţională, consiliere psihologică şi îndrumare pentru părinţii copiilor, în vederea îndeplinirii obiectivelor specifice.

Acest proiect va sprijini nevoile reale actuale ale copiilor prin intervenţia unui asistent social, relaţia cu un prieten mai mare, prin activităţi didactice şi tematice. De asemenea se va veni şi în sprijinul părinţilor prin grupuri de suport şi psiholog.

”Prin aceste proiecte și nu numai, ne dorim să creştem calitatea vieţii în comunitate”, a explicat Vasile Pop.


Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER