Conectează-te cu noi

Naţional

Te atrage ideea achiziționării unei biciclete electrice? Iată 6 avantaje pe care trebuie să le știi

Publicat acum

pe

loading...

În cazul în care te-ai săturat să stai în trafic zilnic, atât în drumul spre job, cât și în drumul spre casă, și să pierzi timp în care ai putea să te odihnești sau să faci cu totul alte activități care îți fac plăcere, cu siguranță ai luat în calcul achiziționarea unui mijloc de transport electric. 

Unele dintre cele mai avantajoase posibilități sunt bicicletele electrice, care au un raport convenabil în ceea ce privește viteza de deplasare și timpul petrecut până la job. Dacă te atrage ideea unui astfel de mijloc de transport, le poți încerca pe cele de la Dbsolar.ro și o poți alege pe cea care se potrivește nevoilor tale. 

Iată câteva dintre avantajele unei biciclete electrice 

  • Contribui la îngrijirea mediului și, în același timp, la sănătatea ta 

Renunțând la mașină, vei reduce din poluarea cauzată din motivul prezenței  numeroaselor autovehicule constant în trafic. Plimbările în aer liber, prin parc, pedalând ușor, cu siguranță vor aduce beneficii sănătății tale.

  • Viteză mare și timp de deplasare scurt

Timpul pierdut în trafic va fi folosit în alte scopuri, bicicleta electrică fiind foarte eficientă. În funcție de puterea ei, aceasta poate ajunge și la viteze de peste 25 km/h, ceea ce este un plus pentru un astfel de mijloc. Efortul pe care trebuie să îl depui va fi unul minim, așadar, poți parcurge distanțe mari cu o doză mică de energie exercitată, tocmai datorită motorului și al bateriei cu care acestea sunt dotate.

  • Investiție scoasă în timp

Chiar dacă poate fi o investiție semnificativă din cauza costurilor care pot varia între 2000 și 5000 lei, suma pe care o vei da pe achiziționarea unei biciclete electrice poate fi estompată într-o perioadă scurtă de timp, tocmai datorită faptului că vei renunța la mașină, iar, astfel, vei reduce costurile pe care le făceai prin alimentarea cu carburant. 

  • Fiabilitatea bicicletei

Există numeroase posibilități de a achiziționa biciclete electrice pliabile. Astfel, ea poate fi strânsă și va ocupa mult mai puțin spațiu. Poate fi mutată cu ușurință sau luată cu tine în vacanță prin țară, pentru că este ușor de transportat. 

  • Reîncărcare ieftină

Bateria pentru a fi reîncărcată necesită costuri foarte mici, care nu pot fi comparate cu alimentarea unei mașini care necesită carburant pentru a te putea deplasa cu ea. 

  • Nu există reglementări

Chiar dacă are motor și circulă cu viteză relativ mare, trebuie să știi că nu este nevoie să o înmatriculezi pentru a putea merge cu ea. Aceasta se comportă la fel ca o bicicletă clasică, atunci când vine vorba despre regulamentul ce trebuie respectat. 

Acum că ai aflat câteva dintre avantajele pe care o bicicletă electrică le are, asigură-te că vei ține cont de cele ce se pliază pe nevoile tale personale și, mai ales, că vei lua o decizie în funcție de cât de necesar îți este acest mijloc de transport. În acest caz, trebuie să acorzi atenție și distanței pe care o ai de parcurs până la destinația care poate varia. 

Sursa foto: shutterstock.com 

Naţional

S-au publicat testele de simulare online pentru BAC și Evaluarea Națională. DESCARCĂ testele

Publicat acum

pe

loading...

Ministerul Educației a publicat azi noi modele de subiecte pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. ”Testele de antrenament” sunt „un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale”, anunță Ministerul Educației.

Subiectele sunt publicate fără baremele de notare, care vor fi făcute publice vineri, 3 aprilie.

„În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, Ministerul Educației și Cercetării a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale.

Resursele de antrenament tip test, realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare, respectă modelul subiectului de examen. Obiectivul acestora este acela de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene.

Baremele de evaluare și de notare vor fi publicate pe același site, vineri, 3 aprilie 2020. Rolul acestora este de autoevaluare și calibrare a modului în care au fost redactate răspunsurile.

Totodată, în cadrul emisiunilor Teleșcoala vor fi prezentate unele soluții ale acestor teste de antrenament, cu explicațiile necesare pentru a înțelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare și de notare”, anunță Ministerul Educației.

DESCARCĂ AICI Teste de antrenament Bacalaureat

DESCARCĂ AICI Teste de antrenament Evaluare Națională

Continuă să citești

Naţional

COVID-19 | Încă două persoane infectate s-au stins, bilanțul morților – 46

Publicat acum

pe

loading...

Încă două persoane infectate cu COVID-19 s-au stins, astfel că bilanțul morților ajunge la 46, anunță autoritățile.

Deces 45: Bărbat, 57 de ani, jud. Timiș. În data de 27.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul  Clinic de Boli Infecțioase Timișoara. Rezultatul testării din data de 28.03.2020 a confirmat că pacientul eate  pozitiv.

Data deces: 29.03.2020  – Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara

Patologie preexistentă: Cardiopatie. TBC. Diabet zaharat tip II

Contact familie – Germania

Deces 46: Bărbat, 70 de ani, jud. Timiș. În data de 27.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul  Clinic de Boli Infecțioase Timișoara. Rezultatul testării din data de 28.03.2020 a confirmat că pacientul este pozitiv.

Data deces: 29.03.2020  – Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara.

Patologie preexistentă: Cardiopatie. Diabet zaharat tip II

Contact cu caz confirmat

Continuă să citești

Naţional

GCS, 30 martie: 1952 cazuri COVID-19 în România

Publicat acum

pe

loading...

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, în urmă cu puțin timp, numărul cazurilor COVID-19 pe teritoriul României: 1952.

Până astăzi, 30 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.952 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.952 de persoane confirmate pozitiv, 180 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 85 la București, 19 la Iași, 7 la Craiova, 11 la Constanța și 3 la Cluj).

Totodată, până acum, 44 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Ialomița și Satu Mare, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 192 noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 1 și 90 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 53 de pacienți, dintre care 33 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 9.464 de persoane. Alte 124.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 23.103 de teste, din care peste 1.500 în unități medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.009 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 3.912 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 12 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat, în același interval de timp, 1.273 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Polițiștii au depistat, în ultimele 24 de ore, 10.092 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.048.902 lei.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 86 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 52 în Italia, 12 în Franța, 6 în Germania, 6 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie, Luxemburg, Belgia și SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 16 cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 4 în Franța, unul în Germania, unul în Spania și unul în Marea Britanie, au decedat.

***

Începând de ieri, 29 martie, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 4, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în exteriorul locuinței/gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00-13.00, dacă aceasta se face pentru rezolvarea problemelor de natură medicală, precum tratamentele oncologice planificate, dializă etc.

Pentru verificarea motivului deplasării, persoanele cu vârsta peste 65 de ani prezintă o declarație pe propria răspundere completată în prealabil.

Totodată, circulația persoanelor peste 65 de ani în afara locuinței/gospodăriei, este permisă și în intervalul orar 20.00 – 21.00, pentru a asigura nevoile animalelor de companie/domestice doar în proximitatea locuinței/gospodăriei, fără a fi necesară completarea unei  declarații.

De asemenea, începând de ieri, 29 martie, persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi sancționate contravențional conform și vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea lor. Persoanele care nu respectă condițiile izolării la domiciliu și sunt identificate în afara spațiului de izolare, vor fi sancționate contravențional și vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea lor.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 981 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 30 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare