Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Tehnici de prim-ajutor predate de voluntari SMURD în școlile din Iclod și Livada

Publicat acum

pe

paramedici SMURD Livada Iclod curs

Mai mulți elevi de la școlile din Iclod și Livada au fost învățați de paramedici voluntari SMURD cum să acorde corect primul-ajutor în caz de nevoie.

....

În cadrul proiectului ”Lanţul Supravieţuirii – Fii veriga lipsă!”, susţinut de World Vision Romania, filiala Cluj, peste 100 de copii de la școlile din Livada și Iclod au avut parte de o prezentare care a vizat tehnici de acordare a primului ajutor în cazul stopului cardio respirator şi a obstrucţiei căilor aeriene cu corp străin. Prezentarea a fost făcută de paramedici voluntari SMURD Cluj.

”Conceptul <<Lanţului supravieţuirii>> reprezintă paşii esenţiali care trebuie urmaţi pentru o resuscitare reuşită, iar prin instruirea elevilor în acordarea manevrelor de suport vital de bază se acoperă veriga lipsă care poate face diferenţa între viaţă şi moarte”, a declarat pentru transilvaniareporter.ro paramedicul SMURD Cluj, Mihai Oprea, coordonator proiect.

Aceeași sursă arată că, în cazul unui stop cardio respirator sau în cazul înecării cu corp străin, intervenţia rapidă este esenţială pentru a asigura salvarea acelei victime. Foarte important în cazul unei situaţii critice este, în primul rând, recunoaşterea urgenţei, cu alertarea instituţiilor potrivite în mod corect şi, în al doilea rând, acordarea primului ajutor de la momentul alertării echipajelor de urgenţă până la ajungerea unităţilor în teren care, în mediul rural, poate dura mai mult.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER