Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Europeană a Limbilor Vorbite, marcată la LAPI Dej – FOTO

Publicat acum

pe

ziua europeana a limbilor vorbite LAPI (3)

Ieri, Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej a marcat Ziua Europeană a Limbilor Vorbite printr-o activitate coordonată de prof. Cornelia Platon.

Ziua de 26 septembrie a marcat cea de-a 14-a aniversare a Zilei Europene a Limbilor, celebrată la inițiativa Consiliului Europei de către toate statele membre. Este o tradiție a Liceului Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej ca acest eveniment să fie marcat și în școală, astfel că, vineri, 25 septembrie, elevii claselor de liceu au participat la o activitate intitulată ”Importanța pluringvismului în Europa”, organizată de prof. Cornelia Platon – responsabila catedrei de limba engleză, care a avut ca scop evidențierea importanței limbilor străine în contextul globalizării.

”Am prezentat necesitatea învățării limbilor străine în contextual globalizării, ceea ne permite să ne înțelegem mai bine unii pe alții și să ne depășim diferențele culturale. Activitatea a fost interactivă, elevii si-au exprimat părerile cu privire la avantajele învățării limbilor străine în școli, având în vedere posibilitatea de a studia astăzi în diferite țări și oportunitățile de a-și găsi mai ușor un loc de muncă în corporațiile multinaționale. S-au vizionat videoclipuri cu tineri europeni vorbind despre importanța limbilor străine în formarea lor profesională și în colaborarea dintre ei. Elevii au fost informați despre avantajele participării în programele internaționale de educație si au vizionat filmulețe realízate de colegii lor în cadrul programului Adobe Youth Voices. De asemenea, au fost prezentate diferite curiozități, cum ar fi cele mai lungi cuvinte din diferite limbi, sau sensul ciudat al unor expresii idiomatice”, a declarat pentru Dej24.ro prof. Cornelia Platon, care ne-a mai spus că la Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej Ziua Europeană a Limbilor Vorbite se marchează încă din anul 2003.

Obiectivele generale ale Zilei Europene a Limbilor:

  1. sensibilizarea publicului cu privire la importanța învățării limbilor și la diversificarea numeroaselor limbi învățate, cu scopul de a favoriza plurilingvismul și înțelegerea interculturală;
  2. promovarea bogăției diversității culturale și lingvistice a Europei, menținerea și cultivarea ei;
  3. încurajarea învățării pe tot parcursul vieții, nu numai în contextul școlar ci și în afara acestuia, pe durata studiilor, pentru nevoi profesionale, dar și din motive de mobilitate sau pentru petrecerea timpului liber și pentru diverse schimburi.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER