Conectează-te cu noi

Politic

Tiberiu Zelencz, primarul comunei Mica: „nimeni și nimic nu este mai presus de lege”

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Și primarul comunei Mica, social-democratul Tiberiu Zelencz, s-a dezis de Liviu Dragnea, chiar dacă a făcut-o într-un mod mai diplomat și fără să facă referire la liderul PSD sau la conducerea partidului din care face parte.

Acesta a scris luni, pe Facebook, imediat după ce liderul PSD a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman că „nimeni și nimic nu este mai presus de lege.

După încheierea alegerilor europarlamentare din 26 mai, cred că toți oamenii politici trebuie să înțeleagă o dată pentru totdeauna că puterea o deține, cu adevărat, poporul. Vreau să transmit tuturor celor care ne vor reprezenta în Parlamentul European, felicitări și mult succes. Ca în orice competiție, există câștigători și perdanți. Fiecare cetățean a votat așa cum i-a dictat conștiința, iar rezultatul dorinței poporului român s-a putut vedea aseară (n.r. duminică), după închiderea urnelor. Este o dorință de care toți oamenii politici trebuie să țină cont, să o respecte și să conștientizeze că nimeni și nimic nu este mai presus de lege”, a declarat primarul comunei Mica.

Ulterior, acesta a mulțumit locuitorilor comunei Mica pentru că au participat duminică în număr mare la vot. Ulterior i-a asigurat își va continua mandatul cu aceiași determinare ca și până acum, pentru a implementa cât mai multe proiecte menite să contribuie la dezvoltarea comunei.

„Eu, ca și primar al comunei Mica, doresc să le mulțumesc cetățenilor acestei comune, care au fost la vot, indiferent de opțiunea politică, și doresc să-i asigur că eu voi rămane același om, voi fi în continuare primarul tuturor și voi face tot ce-mi stă în putință pentru a implementa cât mai multe proiecte și pentru a dezvolta această comună. Le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut, m-au înțeles și au rămas în continuare alături de mine”, a spus Tiberiu Zelencz, edilul comunei Mica.

Vă reamintim, la nivelul comunei Mica, PNL a câștigat detașat cursa alegerilor europarlamentare cu 32,71% (509 voturi), PSD fiind pe locul doi la o distanță de peste 7 procente – 25,58% (398 voturi). USR-PLUS a obținut doar 12,72 procente, 198 de locuitori ai comunei Mica votând cu această formațiune politică.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politic

Alegerile locale ar putea avea loc în 6 luni de la încetarea stării de urgență

Publicat acum

pe

loading...

”Organizarea la termen a alegerilor locale a devenit o misiune cvasi-imposibilă, iar asupra celor parlamentare planează un mare grad de incertitudine”, susține preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Constantin Mitulţu – Buică, într-o scrisoare adresată președintelui, premierului, președintelui Camerei Deputaților și vicepreședintelui Senatului.

AEP propune prelungirea mandatelor actualilor aleşi locali şi organizarea alegerilor locale în şase luni de la încetarea stării de urgenţă.

”Epidemia de COVID – 19  a generat multiple consecinţe negative şi a avut un impact major asupra întregii societăţi româneşti. În acest context, organizarea la termen a alegerilor locale a devenit o misiune cvasi-imposibilă, iar asupra datei alegerilor parlamentare, ce ar trebui să aibă loc la finalul anului, planează un mare grad de incertitudine”, scrie Constantin Mituleţu – Buică, argumentând că foarte multe state şi-au amânat alegerile şi referendumurile programate în acest an.

De asemenea, statele care au decis să respecte datele de organizare a scrutinelor iau măsuri speciale pentru a evita contactele fizice şi pentru a asigura sănătatea publică.

În cazul României, alegerile locale ar urma să aibă loc în 28 iunie, iar hotărârile pentru organizarea lor ar trebui să intre în vigoare cel mai târziu la 13 aprilie.

Mituleţu-Buică menţionează că, indiferent de opţiune – organizarea scrutinului la terman sau amânare – este necesară modificarea legislaţiei primare, ceea ce implică o durată minimă între 3 şi şase luni înaintea demarării perioadei electorale propriu-zise.

Depăşirea termenului de 13 aprilie pentru anunţarea datei alegerilor locale presupune prelungirea mandatului actualelor autorităţi locale, care se poate face doar prin lege.

În aceste condiţii, AEP transmite şi un proiect de modificare a Codului Administrativ, prin care, pe durata stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă, mandatele primarilor, consilierilor locali şi judeţeni şi ale preşedinţilor de CJ se prelungesc până la depunerea jurământului de către succesorii lor.

De asemenea proiectul menţionează că alegerile se organizează în cel mult şase luni de la data încetării stării de  mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.

Continuă să citești

Politic

Cornel Itu: ”Am decis să donez jumătate din indemnizația de deputat”. Cum a ajutat spitalul din Dej?

Publicat acum

pe

loading...

Deputatul dejean Cornel Itu a anunțat, printr-un comunicat de presă, că își donează jumătate din indemnizația de parlamentar pentru achiziționarea unor echipamente medicale. De asemenea, a ajutat și spitalul din Dej.

”În această perioadă dificilă pentru întreaga țară, cadrele medicale și personalul auxiliar sunt eroii naționali! Sunt cei care ne salvează viețile prin activitatea lor și sunt, totodată, cei care se expun direct pericolului de infectare! Sunt alături de personalul medical și depun toate eforturile pentru a-i sprijini cu echipamente medicale de care au urgentă nevoie. Alături de colegii mei din Grupul Parlamentar al PSD, am decis să donez jumătate din indemnizația de deputat, pentru achiziționarea de echipamente medicale. Totodată, am ajutat Spitalul Municipal Dej cu 1.000 de perechi de mănuși de unică folosință, iar în perioada următoare sper să pot furniza și alte materiale necesare. De asemenea, am sprijinit financiar, printr-o donație, Spitalul municipal Dej.

Pe de altă parte, așteptăm cu toții ca Guvernul să își facă datoria, nu doar să promită și să dea sfaturi! E nevoie de acțiune urgentă! PSD vrea modificarea, de urgență, a legislației, altfel încât consiliile locale și județene să poată aloca, la rândul lor, bani pentru dotarea spitalelor!”, a transmis Cornel Itu – deputat PSD Circumscripţia 13 – Cluj printr-un comunicat de presă.

Continuă să citești

Politic

Deputatul dejean Cornel Itu: ”Românii au nevoie urgentă de măsuri care să-i protejeze!”

Publicat acum

pe

loading...

Deputatul dejean Cornel Itu este de părere că, în contextul pandemiei de coronavirus, românii au nevoie urgentă de măsuri care să îi protejeze.

”Pe fondul crizei de sănătate pe care a adus-o epidemia de coronavirus, românii au nevoie de intervenția fermă a statului, pentru a nu se ajunge și într-o criză socială și economică. Vedem cu toții că Guvernul Orban ezită să pună în aplicare anumite măsuri de acest fel, menite să-i protejeze de efectele reducerii activității economice.

Astfel, PSD a depus în Parlament un proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme și populație.

Măsura se va aplica tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv. Suspendarea ratelor bancare va opera până la finalul anului 2020. Durata contractuală se va prelungi corelativ. Sunt, alături de colegii mei, semnatar al acestui proiect.

Este o măsură esențială propusă de social-democrați în setul de proiecte încă de săptămâna trecută. În Ungaria, o astfel de decizie a fost deja luată!”, transmite printr-un comunicat de presă Cornel itu – deputat PSD Circumscripția 13 – Cluj.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare