Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Tiberiu Zelencz: ”Sper ca în 2-3 ani cetăţenii din Mica să beneficieze de apă curentă”

Publicat acum

pe

alegeri PSD Mica (2) Zelencz

Primarul Tiberiu Zelencz anunță că în ”2-3 ani, cetățenii comunei Mica ar putea beneficia de apă curentă”. Edilul lămurește și situația canalizării.

Anunțul a fost făcut de primar pe pagina sa de Facebook. Redăm integral cele transmise de Zelencz locuitorilor din comuna Mica.

”Dragii mei,

Au trecut mai bine de două luni de când, oficial, dețin funcția de primar al comunei Mica. În toată această perioadă am încercat să fiu prezent cât mai mult în mijlocul dumneavoastră, să cunosc realitatea de la fața locului și să găsesc soluțiile cele mai bune la problemele pe care mi le-ați prezentat.

Am știut tot timpul, la fel ca dumneavoastră, că în comuna noastră este nevoie de o schimbare. O schimbare în sensul bun al cuvantului, care să ne aducă și pe noi în secolul XXI.

Am fost mereu sincer și deschis cu fiecare cetățean, dar din păcate, la fel de sincer vă spun și acum, că lucrurile care nu au fost făcute timp de 26 de ani, nu se vor putea realiza de la o zi la alta. Cunosc așteptările dumneavoastră și știu că problema cea mai mare la nivelul comunei noastre este legată de apă şi canalizare.

Şi eu locuiesc în această comună şi pot să vă asigur că până în acest moment am avut nenumărate întâlniri şi discuţii cu reprezentaţi ai Companiei de Apă Someş S.A., ai Asociaţiei Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii Someș-Tisa, ai Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), şi am apelat la mai multe firme de consultanţă pentru a găsi soluţia cea mai bună şi mai rapidă pentru aceste probleme legate de apă şi canalizare.

Deşi s-a vehiculat faptul că la nivelul comunei noastre există de mai mulţi ani un proiect privind introducerea apei curente şi a canalizării, pot să vă spun că într-adevăr a existat, însă nu a avut finalitate. Un astfel de proiect necesită multă documentaţie şi muncă, iar când acestea lipsesc se pierd şi proiectele.

Acum vorbim de un moment zero. În prezent, introducerea apei pare a fi mult mai aproape decât cea a canalizării. Proiectul privind introducerea apei pe teritoriul comunei Mica a fost iniţiat de către conducerea Companiei de Apă Someş, proiect în care au fost cuprinse aproximativ 80 de localităţi, iar 2017 este anul preconizat pentru începerea execuţiei lucrărilor.

Îmi doresc şi sper ca în următorii 2-3 ani, cetăţenii comunei Mica să beneficieze de apă curentă, exact cum beneficiază şi alte localităţii din zona Dejului, cum ar fi Caşeiu, Cuzdrioara, Chiuieşti, etc. Consider că a avea apă curentă în secolul XXI nu este un lux ci o necesitate.

Referitor la introducerea canalizării pe raza comunei Mica, aici pot să vă spun că întâmpin mai multe dificultăţi, deoarece între introducerea apei şi a canalizării există o strânsă legătură. Primăria Mica nu poate accesa nici un proiect european pentru canalizare până nu este introdusă apa curentă pe raza comunei noastre. Acest lucru mi-a fost confirmat de conducerea Companiei de Apă Someş, care anul trecut a inițiat un proiect privind introducerea canalizării în mai multe comune din județele Cluj și Sălaj, în care noi, din păcate, nu am fost cuprinși, motivele cunoscându-le mult mai bine cei care au condus Primăria Mica până în acest an.

Aceasta este realitatea în acest moment. Nu vreau să fac promisiuni fără fundamemt pentru că nu vreau sa fiți dezamăgiți încă o dată. Acesta este adevărul pe care mi-am dorit să-l cunoasteți, pentru că fiecare cetățean trebuie să știe ce se întâmplă în comuna noastră.

Din păcate în ultimii ani am fost amăgiţi doar cu promisiuni, din partea celor care s-au aflat în fruntea Comunei Mica, şi ni s-au pus în faţă aşa zise proiecte care nu mai erau eligibile. Vă asigur, dragii mei, că o să vă ţin la curent cu fiecare pas pe care îl voi face în această direcţie şi nu mă voi da bătut până nu voi găsi o soluţie pentru rezolvarea acestor probleme.

Contez în contiunuare pe sprijinul şi susţinerea dumneavoastră. Vă mulţumesc!”, a explicat edilul din Mica.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER