Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Tibi Uşeriu a depăşit zona unde anul trecut a fost scos din competiţie din cauza degerăturilor

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Sportivul Tibi Uşeriu a anunţat că a parcurs într-o singură zi 100 de kilometri la Yukon Arctic, competiţia de le Cercul Polar, la temperaturi sub -20 de grade, şi a depăşit zona unde anul trecut a fost scos din cursă din cauza degerăturilor, conform Mediafax. Atletul acuză, însă, dureri de stomac.

Tibi Uşeriu a anunţat că după 48 ore de cursă la Cercul Polar, la Yukon Arctic, au mai rămas 15 concurenţi. Temperaturile scad treptat pe măsură ce sportivii merg spre nord, iar ziua sunt cam -20 grade, în vreme ce noaptea scad sub -30.

În primele 24 ore Tibi a parcurs 100 de km, depăşind locul în care anul trecut a fost oprit din cauza degerăturilor, iar după 48 de ore avea parcurşi 170 de kilometri.

Merge calculat, nu forţează deloc. După 40 ore a ajuns la Braeburn (km150), iar după un somn bun a plecat mai departe”, anunţă susţinătorii sportivului român.

În fruntea clasamentului s-a format un pluton de trei atleţi: Tibi Uşeriu şi înca doi sportivi din Elveţia.

Tibi doarme atunci când simte nevoia, nu aşteaptă să ajungă în punctele de control. Este obişnuit cu frigul aşa că îşi poate gestiona cursa aşa cum doreşte, ceea ce este un mare avantaj. Elveţianul Fabian e coleg de suferinţă cu Tibi, anul trecut a fost oprit şi el pentru degerături. Se deplasează cu viteză mare între punctele de control, dar nu doarme pe traseu, preferă să doarmă ăn punctele de control, aşa că stă mult în puncte. În acest moment Fabian şi Tibi sunt singurii care au plecat din Braeburn, iar Fabian are un avans de aproximativ 3 ore. Tibi este bine odihnit şi cu moralul ridicat”, mai anunţă susţinătorii din ţară.

În ultimul apel telefonic, Tibi Uşeriu a anunţat că este încrezător că va ajunge la finalul cursei, dar acuză dureri de stomac.

Acuma-s pe avarii cu stomacul ăsta (…) încerc să-mi revin cu stomacul că nu pot, n-am – efectiv – forţă ca să pot să trag un pic mai tare (…). Efectiv nu mai pot să mănânc nimica”, a spus Tibi Uşeriu.

Pe de altă parte, sportivul român spune că este încântat de peisajul de la Cercul Polar: „Vai de capul meu, e spectaculos”, adaugă Uşeriu.

Anul trecut, Tibi Uşeriu a mers aproximativ 100 de kilometri în 24 de ore la temperaturi de -38 de grade Celsius, iar la a doua oprire, medicii care i-au făcut controlul de rutină l-au anunţat că trebuie să se retragă. A fost transportat cu elicopterul la spitalul din Whitehorse, Canada, pentru îngrijiri de specialitate, pentru că avea degerături.

Yukon Arctic Ultra 2020 se desfăşoară în perioada 30 ianuarie – 7 februarie.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER