Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Tinerii din Dej au poftit la ”Usturoi”, în aer liber, în curtea CNAM – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

proiectie de film CNAM

Aproximativ 100 de iubitori de film și-au dat întâlnire în această seară, în curtea Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” Dej, pentru a se bucura de o proiecție în aer liber.

În cadrul ”DFF – Dej Film Festival” – aflat la prima ediție, echipa AERIS – formată dintr-un grup de elevi ai Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” – a organizat în această seară, cu începere de la ora 19:30, o proiecţie în aer liber pentru elevii școlii şi prietenii lor, cu ajutorul ONG-ului ”Cinemobilul”.

Cei care au răspuns ”prezent” invitației de a petrece o seară în aer liber au avut ocazia să vadă filmul românesc ”Usturoi”, o comedie savuroasă despre călătoria plină de aventuri a doi băieţi din Ardeal, care sunt prieteni foarte buni, deși sunt de etnii diferite.

Filmul ”Usturoi” s-a bucurat de un real succes la Dej, aproximativ 100 de tineri – alături de profesorii școlii și directorul Axinte Bob – distrându-se de povestea lui Eremia și Nicușor, doi băieți care fug la oraș ca să se facă actori şi să îşi asigure astfel o viaţă mai bună pentru ei şi familiile lor.

Vă reamintim, în luna decembrie a anului trecut, şase elevi de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” şi-au propus să pună la punct un proiect original şi inedit în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”, şi anume organizarea unui festival de film. Astfel s-a născut „DFF – Dej Film Festival” şi odată cu el echipa AERIS.

AERIS este un grup format din șase elevi, din clasele a XI-a B şi a XI-a D (Văsa Adela, Cornea Teodora, Rebrean Rareş, Pura Mihai, Bob Andreea şi Văscu Tamara), elevi cu iniţiativă ce urmăresc să organizeze cât mai multe proiecte interesante şi inedite. Proiectul ”DFF” este coordonat de profesorii Pintican Beniamin, Mureşanu Teodora şi Tomşa Gelu.

Festivalul de film a fost organizat pentru elevii colegiului şi a constat în proiecţia de filme de toate genurile în laboratoarele şcolii (filme artistice, documentare, drame, comedii, animaţii) şi promovarea în special a filmului românesc, în încercarea de a dezvolta interesul tinerilor pentru filmele produse pe plaiurile noastre.

În cadrul festivalului a fost organizat şi un concurs de scurtmetraje, scrise, filmate şi regizate de elevii colegiului (atât din clasele de gimnaziu, cât şi din clasele de liceu).

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER