Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Tinerii din Protopopiatul Dej prezenți la „Întâlnirea tinerilor Creștini Ortodocși” de la Baia- Mare – FOTO

Publicat acum

pe

Vineri, 5 iulie, municipiul Baia-Mare, județul Maramureș, a fost din nou gazda Întâlnirii Tinerilor Creștini Ortodocși din Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

La acest eveniment, au participat 50 de tineri din Protopopiatul Dej, însoțiți de preoții însoțitori Bodnariuc Mihai, Lazăr Călin și Todoran Vlad Cristian.

Evenimentul a debutat la Muzeul Satului, loc în care tinerii au putut regăsi imaginea satului românesc de odinioară. Muzeul Satului din Baia-Mare adăpostește biserica și casele românești din toate părțile Maramureşului: Chioar, Codru, Lăpuș şi Maramureşul tradiţional.

Deschiderea oficială a întâlnirii a avut loc la amfiteatrul în aer liber a Muzeului Județean de Etnografie şi Artă Populară unde a avut conferinţa inaugurală susținută de Peter Hurley, cel care a subliniat frumusețea sufletului românesc și valorile poporului român.

Tinerii dejeni s-au bucurat de diverse activități educative și recreative, alături de preoții însoțitori și de tinerii reprezentanți ai protopopiatelor eparhiei. După-amiază, tinerii au partipat la „Procesiunea bucuriei”, desfășurată pe traseul: Muzeul de Etnografie şi Artă Populară – străzile principale ale orașului Baia Mare – până la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”.

Întâlnirea tinerilor creștini ortodocși s-a încheiat prin slujba Vecerniei, urmată de cuvântul de învățătură al ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.
Evenimentul a adus bucurie în sufletele tinerilor dejeni participanți, dar și numeroase informații despre satul strămoșesc, cel care ne va aduce mereu aminte de identitatea autentic românească.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER