Conectează-te cu noi

Naţional

TRADIȚII și OBICEIURI de Moș Nicolae: Ce cadouri nu ar trebui să le dăruiești celor dragi, pentru că aduc ghinion

Publicat acum

pe

Mos Craciun Nicolae

Decembrie este luna cadourilor, iar primul prilej pentru a le aduce un strop de bucurie celor dragi este, fără doar și poate, ziua de 6 Decembrie, când este sărbătorit Moș Nicolae, sfântul despre care se spune că lasă în ghetuțele celor mici fie daruri, fie nuielușe.

Înfățișat, în tradiția populară, călare pe un cal alb, purtând o barbă albă, bogată, pe care atunci când o scutură peste pământ, cad fulgi de nea, Moș Nicolae aduce bucurie copiiilor, căci este așteptat cu drag.

De asemenea, despre această zi se spune că oamenii trebuie să aducă în casa lor crenguțe de măr, ce vor fi puse într-un vas cu apă. Dacă vor înmuguri până la Anul Nou, toți membrii familiei vor avea noroc în anul următor.

Un alt ritual desfășurat în această zi sfântă este respectat în Muntenia, unde în ajunul sărbătorii, fetele se adună în casa unde este o tânără ce-și dorește să se căsătorească și pregătesc plăcinte. Ulterior, se adună băieții din sat, care degustă preparatele aburinde.

Tradiția populară spune, de asemenea, că de Moș Nicolae este bine să nu le facem celor dragi cadouri ce conțin obiecte ascuțite. Astfel, sunt nerecomandate trusele cosmetice, dar și obiectele de culoare neagră. De asemenea, nici cravatele și fularele ori mărgele, căci aduc ghinion.

Sursa: Ele.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER