Conectează-te cu noi

....

Naţional

Mai puțini bani pentru programul „Prima Casă” de anul viitor

Publicat acum

pe

blocat in casa Dej (6)

În 2015, plafonul pentru programul ”Prima Casă” se suplimentează cu 200 de milioane de lei. Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a anunțat că din 2016 va fi modificat, astfel că plafonul total de garanții va fi redus la 1,5 miliarde de lei, iar marja de dobândă, aplicată peste ROBOR, scade de la 2,5% la 2%.

....

Pentru „Prima Casă” vom suplimenta cu 200 de milioane de lei plafonul pentru 2015, iar pentru anul viitor am decis o reducere a schemei la 1,5 miliarde de lei, și în condiții actualizate de cost, de rata dobânzii, adică ROBOR plus 2%”, a explicat Anca Dragu.

În ceea ce privește impactul pe care Legea privind darea în plată l-ar putea avea asupra creditelor contractate prin acest program, reprezentanții Ministerului Finanțelor spun că va fi foarte mic, având în vedere că rata de neperformanță pe acest program este de doar 0,1% — 0,2%.

Celelalte condiții de creditare rămân neschimbate, inclusiv avansul de 5%, au mai spus oficialii din Finanțe.

În prezent, plafonul total de garanții acordate de stat în cadrul programului este de 2,6 miliarde de lei, la care se vor adăuga cele 200 de milioane anunțate pentru acest an, potrivit Agerpres.

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER