Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Trei bombe de aviație, de aproximativ 50 de kilograme fiecare, descoperite la piciorul unui pod de cale ferată din Coldău

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Miercuri dimineață, în jurul orei 09:20, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistrița-Năsăud a fost solicitată să intervină pentru a asana elemente de muniţie găsite întâmplător pe raza localității bistrițene Coldău.

La piciorul unui pod de cale ferată, peste râul Someșul Mare, pe raza localității bistrițene Coldău, au fost descoperite 3 bombe de aviație, de aproximativ 50kg fiecare.

În momentul de față, echipa pirotehnica a ISU BN lucrează pentru cercetarea zonei în vederea identificarii altor posibile elemente de muniție.

Acestea vor fi distruse in apropierea locului unde au fost gasite.

Misiunea ISU Bistrița-Năsăud este sprijinită de un ofițer specialist pirotehnist din cadrul ISU Horea al județului Mureș.

Se pare că la podul peste râul Someșul Mare au fost demarate lucrări de reabilitare, elementele de muniție fiind descoperite întâmplător în momentul identificării acestora de către muncitori. Ulterior, toate lucrările la podul CFR au fost oprite, fiind solicitat sprijin de specialitate prin numărul unic de urgență 112.

Pentru siguranta participantilor la traficul feroviar, in momentul în care bombele de aviație vor fi ridicate de către specialiștii pirotehnisti, circulația feroviară va fi oprită.

Echipaje de jandarmi și politie de la nivelul IJJ BN, respectiv IPJ BN vor asigura măsurile specifice de izolare a zonei și de protecție a populației.

Reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud afirmă că populația localității Braniștea a fost informată de către autoritățile publice locale despre faptul că distrugerea elementelor va avea loc pe raza localității.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) recomandă pe această cale cetăţenilor ca la găsirea unor elemente de muniţie neexplodată, să anunţe cel mai apropiat post de poliţie sau pompierii la numărul unic de urgenţe 112, fără a le atinge, fără a le mişca sau a le schimba poziţia acestora.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER